Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Suriye'nin kuzeyine operasyon açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olası bir harekata ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar sözlerinde "Terör örgütü PKK/YPG, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef almaktadır. Ülkemizin ve sınırlarımızın korunması için BM Şartı’nın 51. Maddesi’nden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullanmaktayız. Bunu yaparken de kimseden izin almamız söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Suriye'nin kuzeyine operasyon açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir İtalyan gazetesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Suriye'nin kuzeyine operasyon açıklaması - Resim : 1

Bakan Akar, Terör örgütü PKK/YPG, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef aldığını belirtti. "Ülkemizin ve sınırlarımızın korunması için BM Şartı’nın 51. Maddesi’nden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz" diyen Bakan Akar, "Bunu yaparken de kimseden izin almamız söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Öte yandan dost ve müttefik ülkelerden terör örgütüyle tüm bağlarını kesmeleri gerektiğini ifade etti. Akar, "Mücadelemizde samimi dayanışma ve iş birliği içinde olmalarını diliyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Suriye'nin kuzeyine operasyon açıklaması - Resim : 2

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ ÜRÜNLERİ YENİ FIRSATLAR SUNUYOR
Akar, İtalya-Fransa ortaklığı SAMP-T hava savunma sistemine ilişkin soruya da yanıt verdi.

"SAMP-T Hava Savunma Sistemi projesini kesinlikle hızlandırmak istiyoruz" diyen Bakan Akar, "Ayrıca, sahada test edilmiş Türk savunma sanayisi ürünleri, ikili iş birliği için yeni fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Batman'da esnaf 3 DEDAŞ personelini rehin aldı İKİSİ DE ADAYLIK İSTEĞİNDE ÇOK NET Emekli Korgeneral Vural Avar hayatını kaybetti Hava Kuvvetlerimiz gerekli karşılığı verdi