Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'a gelerek, kentte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile incelemelerde bulunmuştu. Bugün de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan mevkidaşı Nikolaos Panagiotopoulos ile Hatay'da incelemelerde bulundu. Bakan Akar, "Ege ve Akdeniz'in gerçekten dostluk denizi olması bizim samimi dileğimiz" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu

Hulusi Akar, Yunan mevkidaşı Panagiotopoulos ile Hatay'da incelemelerde bulundu
Bakan Akar, beraberinde Yunanistan Savunma Bakanı ile depremde yıkılan yerleri inceledi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'a gelerek, kentte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile incelemelerde bulunmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 1Atina'dan bakan düzeyinde bir ziyaret daha gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 2

YUNAN BAKAN HATAY'DA
Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, deprem bölgesi Hatay'a geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 3Panagiotopoulos, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştükten sonra sarsıntılar nedeniyle yıkılan bölgeyi helikopterle havadan inceledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 4Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde, deprem sonrası yapılan çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu - Resim : 5

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, Hatay'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan ile barışçıl yöntemlerle sorunları çözebileceğimize inanıyorum. Komşu ülke olarak bizim sorunlarımız da dostluğumuz da çok boyutlu. Bizim beklentimiz yeni bir felaketi beklemeden yapıcı havanın devam etmesi. Ege ve Akdeniz'in gerçekten dostluk denizi olması bizim samimi dileğimiz. Böylece Yunanistan ve Türkiye'de yaşayanların refah için yaşaması arzumuz. Bu önemli ve anlamlı ziyaretten dolayı, mevkidaşım Panagiotopoulos'a teşekkürlerimi sunuyorum. Depremden sonra katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos'un açıklamaları şöyle: Depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajlarını bir kez daha iletmek istiyorum. Yunanistan ilk dakikalardan itibaren üzerine düşeni yapmıştır. Dostluğu göstermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnsanlara dayanışma içerisinde olduğumuzda göstermek için elimizden geleni yaptık. Dayanışma çerçevesinde ziyaret önerisini kabul ettim. Hatay'daki felaketin yaralarını sarmak için gösterilen çabaları görme fırsatı buldum. Burada son derece zor bir durumla karşı karşıyayız. Doğal afette ülkeler arasında anlaşmazlıkların ne kadar küçük olduğunu gördük."
deprem Hatay
Elazığ'da etkili olan yağışlar nedeniyle mezarlıklar çöktü Kemal Kılıçdaroğlu Trabzon'da vatandaşa seslendi Sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a demediği kalmamıştı! Cezası belli oldu Bingöl'de heyelan!