Milli Savunma Bakanı Güler'den Şırnak'ta önemli açıklamalar: Petrol yatırımları ve kalkınma vurgusu

Bakan Güler, Şırnak'ta petrol keşfi ve kalkınmaya yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Güler'den Şırnak'ta önemli açıklamalar: Petrol yatırımları ve kalkınma vurgusu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak'ta yaptığı konuşmada, Gabar ve Kato Dağları'nın artık terörle değil, petrolle anıldığını vurguladı. Güler, "Yeni petrol sahaları keşfediliyor, Türkiye'deki günlük petrol üretiminin %40'ı Gabar'da gerçekleştiriliyor. Şırnak, petrolle kalkınacak ve bölgenin yıldızı olacaktır" dedi.

 

YATIRIMLAR VE GÜVENLİK VURGUSU

Güler, Şırnak'ın pek çok alanda potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, terörle mücadelede sağlanan başarılara dikkat çekti. "Bölgede güvenliğin sağlanmasıyla yatırımlar artmaya başladı," diyerek, devletin her alanda kalkınma için var güçle çalıştığını dile getirdi.

TARIM VE HAYVANCILIKTA DESTEK

Bakan, tarım ve hayvancılık alanında da önemli desteklerin sağlandığını belirtti. "Yer fıstığı üretimi son yıllarda parlayan yıldız konumunda," dedi. Şırnak’ın tarımsal potansiyelinin ortaya konması için çeşitli projeler hayata geçirildiğini kaydetti.

HEDEFLER

Güler, "Şırnak, modern bir görünüme kavuşmuş durumda. Belde çalışmalarımız artarak devam edecek. Her alanda büyük değişim ve dönüşüm süreci var," sözleriyle gelecekteki hedeflerini aktardı.

Toplantıda, Şırnak'ın potansiyeli ve kalkınma hedefleri ön plana çıktı. Güler, bu bağlamda yerel yönetimine dair desteklerin devam edeceğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta, AK Parti İl...

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Güler'i, arbane eşliğinde Kürtçe şarkı seslendiren kız çocukları karşıladı.

Tomris Giritlioğlu son yolculuğuna uğurlandı Karadeniz'deki su ürünleri potansiyeli tartışıldı YÖK Başkanı Özvar Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni ziyaret etti TCG Alemdar Norveç'te Eğitim Tatbikatında