Hayatını kaybeden milli güreşçileri Haberet açıklıyor...

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depreminde Milli güreşçi Taha Akgül’ün sosyal medya paylaşımı da gündem oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde kalan milli güreşçilerin göçük altında kaldığını söyleyen Akgül, yardım çağırısında bulundu. Taha Akgül ve Cenk İldem, milli sporcuların son durumunu Haberet’e anlattı…

Hayatını kaybeden milli güreşçileri Haberet açıklıyor...

TAHA AKGÜL HABERET’E KONUŞTU: ARALARINDA ÇIRAKLARIMIZ VAR
Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, “Hem güreşçilerin hem de futbolcuların kaldığı bir tesis orası. Rakamlar net değil. Biz de çok net bir rakam vermek istemiyoruz ancak enkaz altında 30-40 sporcumuz vardı. Hala 10-15 kişi enkaz altında. Bunların arasında tanıdığımız çıraklarımız var, tanıdıklarımızdan kurtulanlar var. Yaralılar da mevcut, ölüler de.” dedi.

CENK İLDEM: GÜRCÜ SPORCULARIN ÜLKELERİNE DÖNMESİ ŞANS OLDU
Milli takım antrenörü Cenk İldem, “Maraş Büyükşehir Belediyesi’nin yatakhanesiydi. Hem güreşiler, hem futbolcular kalıyordu orada. Saadettin Saran aradı. Güreşçileri duyunca hemen seni aradım, ben ekibi yönlendirdim oraya dedi. Federasyon başkanı da şu an orada. Zaten müsabaka nedeniyle Maraş’taydılar. 1 gün önce Uluslararası müsabaka vardı orada. Maç erken bitince Gürcü sporcuları dün gece ülkelerine uğurladılar. Şansa gitmiş oldu onlar, maç erken bitmese kalacaklardı. Bu sabah 30-40 kişi göçük altında kaldı.” şeklinde konuştu. Peki, milli güreşçiler ne durumda?

EMİN DEMİR VE MEHMET ESKİSARILI ÖLDÜ

Habaret’e konuşan yetkililer, milli güreşçiler Emin Demir ve Mehmet Ekhisarlı’nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hayatını kaybeden milli güreşçileri Haberet açıklıyor... - Resim : 1
Mayolu olan sporcu Emin Demir, siyah montlu sporcu Mehmet Eskisarılı

Güreşçilerin göçük altında kaldığı tesisten Haberet’e özel görüntüler:

Görüntülerde enkazdan kurtarılan sporcu Sezer YıldızÖmer Cayır’ın da battaniyeye sarılı şekilde enkazdan çıkarıldığı belirtildi.

Kaynak: haberet.com

'Deprem sonrası ulaşılamayan bölgeler var' iddialarına cevap Sinan Ateş cinayetinin firari şüphelisi Edirne'de yakalandı THY'den son dakika açıklaması! Adana, Elazığ ve Diyarbakır'da uçuşlar kesintisiz devam ediyor Naci Görür: Deprem bölgesi için hazırlanan projeler reddedildi