Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi!

Millet İttifakı'nın, HDP ve LGBT arasındaki iş birliği CHP'li Karşıkaya Belediyesi çalışanlarının HDP'nin LGBT destekli, terör sloganlarının atıldığı mitinge destek amacıyla katılması, Kılıçdaroğlu'nun gerek Van'daki mitinginde yere atılan şanlı Türk bayrakları, açılan terör paçangaları, gerekse LGBT'lilere yönelik vaatleri, İmamoğlu ve eşinin terör örgütüyle özdeşmiş zafer işaretini yapması ve mitinglerde atılan terör başı 'Apo' sloganları ile gözler önüne serildi.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi!

14 Mayıs seçimlerine son 2 gün kaldı.

Seçim sürecinde en çok tartışılan konulardan biri olan Millet İttikafı'nın HDP ve PKK terör örgütü ile iş birliği yapması, ve LGBT'ye destek vermesi oldu.

MİTİNGLERDE, İŞBİRLİKLERİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİLER
Seçim kampanyaları ile seçime yönelik çalışmalar bu dönemde hız kazanırken Millet İttifakı akıllara bazı mitingleri ile kazındı. Bunlardan biri olan Van mitinginde, Türk bayraklarının yere atıldığı, "Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan", "Selahattin Demirtaş'a özgürlük" gibi terör örgütü başlarının sloganlarının atıldığı görüldü. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşinin ise PKK ile özdeşen zafer işaretini yaparak bölücülere selam vermesi ise sosyal medyanın gündemini sarsmıştı.

Öte yandan bunlara benzer şekilde İzmir mitinginde CHP, HDP, PKK ve LGBT dayanışması bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 1

İZMİR MİTİNGİ, UNUTULMAYANLARDAN
CHP yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının, HDP'nin İzmir'de düzenlediği mitinge destek amaçlı katılması, tepkilere neden olmuştu.

Söz konusu mitingde HDP sunucusunun "İzmirli halkların, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, gençlerin, LGBT+'ların, tüm ezilenlerin temsilcileri adaylarımız" anonsunu yapması ise Millet İttifakı'nın aile temeline dinamit döşeyen bu anlayışa arka çıktığının kanıtı olarak görüldü.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 2

AKILLARA O TANIM GELDİ
Bu durum, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı için "Gökkuşağı Masası" tanımında bulunmasını getirdi.

DOSYALARI KABARIK
Takvim.com, söz konusu koalisyonun LGBT dosyasını açarak, LGBT'liler ile Millet İttifakı ortaklarının geçmişteki yakınlıklarını gözler önüne serdi.

Söz konusu dosyada, LGBT'lilerin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e özel teşekkür ziyareti, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun LGBT'lilere yönelik vaadini içeren bilboardları ve son olarak HDP'nin LGBT'li bir ismi milletvekili adayı yapması yer aldı.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 3

SAADET PARTİSİ DIŞINDA RAHATSIZ OLAN YOK
Söz konusu dayanışmaya, Saadet Partisi'nin karşı çıkması nedeniyle Millet İttifakı'nın yayınladığı ırtak mutabakat metninde İstanbul Sözleşmesi ve LGBT'ye ilişkin eklemeler bulunmasa da ittifak partilerinin bu konulardaki kararlılığı tam kararlılıkla sürüyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN LGBT'LİLERE TAM DESTEK
Kılıçdaroğlu, 2021 yılında "LGBT aile yapısını bozmaz" ifadelerini kullanırken, geçtiğimiz sene billboardlara "Cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak" vaadini yazdırmıştı. Bilindiği kadarıyla, LGBT'lilere yasal korumayı sağlamayı öngören bu yaklaşıma, ittifak içerisinde Saadet Partisi haricinde bir itiraz bulunmuyor.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 4

LBGT'LİLERDEN AKŞENER'E: "MERAL ANNE"
2 yıl önce İstanbul Sözleşmesi'nin gündeme gelmesiyle, LGBT üyeleri, Akşener'i ve İYİ Parti'yi sergiledikleri tutumları nedeniyle özel teşekkür ziyaretinde bulunmuştu. Ayrıca LGBT'liler, protestolarında "Teşekkür ederiz Meral Anne" yazılı pankartlar taşımıştı. Söz konusu pankartlarla İYİ Parti Genel Merkez Binası önünde açıklama yapan üyeler, "LBGT topluluğuna sahip çıkan İYİ Parti ailesine teşekkür ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 5

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de 2019 yılında ABD'deki LGBT yürüyüşüne "büyük bir coşkuyla" katıldıktan sonra sert eleştirilere maruz kalmış ve "Benim nazarımda tüm vatandaşlar eşittir" savunmasını yapmıştı.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 6

BABACAN DA SICAK BAKIYOR
DEVA Partisi de LBGT'ye olumlu bakan tarafta yer alıyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir programda LGBT hakkındaki görüşlerini "Biz her bir vatandaşımızın hayat tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz. Devletin hayat tarzlarına müdahalelerine kesinlikle karşıyız" ifadeleri ile açıklamıştı.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 7

HDP İSE LGBT'Lİ ADAY ÇIKARDI
Öte yandan terör yanlısı HDP ise Semuani Perizade isimli bir LGBT'liyi milletvekili adayı yaptı.

Perizade aday adaylığı için yaptığı başvuruyu sosyal medya hesabından, "An itibariyla aday adaylığı başvurumu da yapmış bulunmaktayım!" ifadeleriyle duyurmuştu.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 8

Kendisini biseksüel olarak tanımlayan LGBT'li Perizake ise "Yani uzun süreli ve duygusal ilişkilerim hep karşı cinsle gelişti. Kadınlarla küçük çaplı romantik ilişkiler yaşamıştım. Fakat son iki yıldır hayatımda bir kadın var" açıklamasıyla sapkın görüşlerini dile getirmişti.

Millet İttifakı'nın ve Kılıçdaroğlu'nun, HDP, PKK ve LGBT ile yaptığı iş birliği gözler önüne böyle serildi... Tek tek tescillendi! - Resim : 9

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem İnce'yi aradı! CHP'den İYİ Parti'ye 6 bakanlık sözü İnce, muhalefete öfkeli Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin'e saldırırsan 'eyvallah' etmem