Mersin'de Doktor ve Hemşireye Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de Aile Sağlığı Merkezi'nde doktor ve hemşireyi darbettiği iddia edilen hasta yakını Süleyman K. tutuklandı.

Mersin'de Doktor ve Hemşireye Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin'de yaşanan bir olayda, bir hasta yakınının hamile eşinin muayenesi sırasında sağlık çalışanlarına saldırdığı iddia ediliyor. Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) meydana gelen bu olay, sağlık camiasında büyük bir tepki uyandırdı.

Olayın Detayları

Toroslar ilçesindeki Yalınayak ASM'ye 20 Eylül tarihinde giden Süleyman K., sağlık personelinin uyarısına rağmen eşinin muayene edildiği gebelik izleme odasına girdi. İddiaya göre, odadan çıkmamakta direnen zanlı, tartışma esnasında hemşire Ayşegül Yasemin Bayram'ın boğazını sıktı ve araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz'ı da darbetti.

Polisin Müdahalesi ve Tutuklama

Olay yerine "beyaz kod" verilmesi üzerine gelen polis ekipleri, hasta yakını Süleyman K.’yı gözaltına aldı. Darp raporu alan doktor ve hemşirenin şikayeti üzerine, zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Sağlık Çalışanlarından Protesto

Olay sonrası Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, saldırıyı protesto etti. Grubun adına konuşan uzman doktor Çağlar Özen, güvenli çalışma ortamları talep ederek, "Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Bizler toplum sağlığı ve kendimiz için dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

MCM Black Sea Eğitimi Bulgaristan'da Gerçekleşti Trafik Kazasıyla Yarım Kalan Hayaller Fethiye'de Yamaç Paraşütü Kazası Siirt'teki Işık Olayı Bulutların Gölgesinde Kaldı