Yanardağ'ın ifadesi ortaya çıktı: İroni yaptığımın esas göstergesi olarak programda güldüm

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırmasının ardından tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın ifadesi ortaya çıktı. İfade özgürlüğü kapsamında beyanlarda bulunduğunu iddia eden Yanardağ, "İroni yaptığımın esas göstergesi olarak programda güldüm" dedi.

Yanardağ'ın ifadesi ortaya çıktı: İroni yaptığımın esas göstergesi olarak programda güldüm

Geçtiğimiz günlerde bir skandala imza atan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın ifadesi ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırmasının ardından tutuklanan Yanardağ'ın canlı yayında bebek katili Öcalan'a "filozof, zeki" şeklinde nitelendirmelerde bulunduğu görülmüştü.

Söz konusu skandal övgülerin ardından tutuklanan Yanardağ'ın, Öcalan'ı övme amacının olmadığını iddia ettiği savunmasında "Yukarıda bana okumuş olduğunuz cümleler bana aittir. Konuşmamda geçen filozof ve zeki kavramlarını övme amaçlı kullanmadım ve konuşmamın devamı olarak ironiyi sürdürdüm." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KULLANMIŞ

Sosyal medya paylaşımlarında da PKK terör örgütü elebaşını övdüğü öğrenilen Yanardağ, savcılığa verdiği ifadesinde, söylediklerinin Anayasa'nın teminatı altında olan basın ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu dile getirdi. Yanardağ, "Programdan önce AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yaptığı konuşmasını değerlendirdim ve yorumladım. Bu demeçte ileri sürdüğü görüşleri eleştiren bir pozisyondayım. Sanki o görüşleri eleştirmiş değil de destekleyip ileri taşımış kişi olarak buraya getirildim." dedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyada trollerin kendisine karşı kampanya yürüttüğünü iddia eden Yanardağ, " Hükümetin bir af hazırlığında olduğunu belirten bir konuşma nedeniyle bunun bir önceki gibi hüsranla  sonuçlanabileceğini açıkladım. İroni yaptığımın esas göstergesi olarak programda güldüm. " ifadelerini kullandı.

Yanardağ, savcılığa verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"KAMPANYA YAPILDI"

Daha sonra ayın 26’sına kadar bir şey olmadı. Program ayın 20’sindeydi. Her akşam saat 20:00’den itibaren bu programı yaparım ve programda beş konu üzerinde dururum. Oradan 2-3 dakikalık bir bölüm kesilmiş ve sanki ben durduğum yerde Öcalan’la ilgili bir program yapıp onun tecritinin kaldırılması ve serbest bırakılmasına yönelik bir program yapmışım gibi bir kampanya yapıldı. Seçim öncesinde de ‘Af çıkarılacak ve Abdullah Öcalan serbest bırakılacak’ şeklinde muhalefet suçlandı.

"SADECE MİLLETVEKİLİNİN SÖZLERİ NEDENİYLE İRONİ YAPTIM"

Milletvekili konuşmasında esas olarak Selahattin Demirtaş’ı ve Kandil’i suçlamıştır. ‘O halde niye bunu suçladınız’ diye durumu sorguladım, kamuoyuna bilgi verdim. ‘Suçu ve suçluyu övme’ veya ‘terör örgütünü övme’ niyetim yoktur. Felsefi inançlarım dünya görüşüm nedeniyle terör eylemlerini, eylemleri gerçekleştiren örgütleri övmem mümkün değildir. Programdaki her şeyi ben söyledim, reddetmiyorum. Sadece milletvekilinin sözleri nedeniyle ironi yaptım.

"SERBEST BIRAKILMAYI TALEP EDİYORUM"

Anayasal ve mesleki haklarımı kullanarak kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma görevini yerine getirmeye çalıştım. Suç işlediğimi düşünmüyorum. İşim ve sabit adresim vardır. Konumum bellidir. Karartılabilecek bir delil yoktur. Yayın bandı ortadadır. Değiştirilecek bir delil de yoktur. Bir televizyon kanalının genel yayın yönetmeniyim. Ayın 20’si ve 26’sı arasında toplumda infial olmadı. Reytinglere bakılırsa yaygın izlenen program olduğu anlaşılmaktadır. Cımbızlanarak yapılan montaj ve video üzerinden 25’ini 26’sına bağlayan gece bir linç kampanyası yapıldı. Güdümlü bir operasyon olduğu anlaşılmaktadır. Kaçma şüphesi söz konusu olamaz, serbest bırakılmayı talep ediyorum.”

SON DAKİKA! Muğla'da korkutan yangın Afrikalı çocuğa LGBT tişörtü giydirildiğini gören AK Partili yönetici bakın ne yaptı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kritik Macaristan teması Cumhurbaşkanı Erdoğan İzzetbegoviç ve Reisi ile görüştü