Meral Akşener'den Halk TV yazarı Ayşenur Arslan'ın 'Alevi' iddialarına cevap

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz haftalarda kendisiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulunan Halk TV yazarı Ayşenur Arslan'a partisinin grup toplantısında cevap verdi. Akşener, "Kemal Bey'i Alevi ve Kürt olduğu için cumhurbaşkanı adayı yapmayacağım demişim. Orada Kemal Bey'in tasfiye olduğu kavgası vardı. Bunu benimle perdelemeye çalıştılar" dedi.

  • Meral Akşener, Halk TV ekranlarından alınan ancak köşe yazarlığı yapmaya devam eden Ayşenur Arslan'ın 'İtiraflar - İfşalar: Akşener’in “Abisi” ve Alevi Hesapları' başlıklı köşe yazısında gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi.
  • Arslan, Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına 'Alevi ve Kürt olduğu için karşı çıktığı' iddialarında bulunmuş, bu talimatı da 'abisi' olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığını ileri sürmüştü.

Meral Akşener'den Halk TV yazarı Ayşenur Arslan'ın 'Alevi' iddialarına cevap - Resim : 1

"GAZETECİ KILIKLI KADIN - SAHTEKARLIK - AHLAKSIZLIK"

  • Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Arslan'a zehir zemberek sözlerle karşılık verdi. Halk TV'nin kendisi üzerinden algı yapmaya çalıştığını ifade eden Akşener, şunları kaydetti:
  • "Halk TV'de gazeteci kılıklı bir kadın benimle ilgili yazdı çizdi. Ben 'Kemal Bey'i Alevi ve Kürt olduğu için cumhurbaşkanı adayı yapmayacağım' demişim.
  • Orada Kemal Bey'in tasfiye olduğu kavgası vardı. Bunu benimle perdelemeye çalıştılar. Burada sahtekarlık görüyorum. Biz zaten kardeşiz. Bunun söylenmesi ahlaksızlıktır.

Meral Akşener'den Halk TV yazarı Ayşenur Arslan'ın 'Alevi' iddialarına cevap - Resim : 2

"BABAM SAVCILILARDAN ANNEM AVŞARLARDAN"

  • Ben ki İbrahim Kafesoğlu gibi bir hocanın üzerinde emeği olan bir öğrenciyim. Türk tarihi konusunda yazdıkları bilinen bir hocaydı.
  • Babamın ailesi Savcılı Türkmeni, annemin ailesi Avşar Boyu'ndan geliyor. Bunların bir kısmı Alevi bir kısmı Sünni.
  • Hocam derdi ki: 'Bu ülkede Kürt ve Türk günlük hayatta birbirine sıkmaz. Ama Alevi Sünni üzerinden dürtülürlerse Türk Türk'e sıkar. Senin gibiler bunların önüne geçer.'
  • Ben Mankurt değilim. Ben kendimi Nayman ananın torunu hissediyorum.
Meral Akşener'den Halk TV yazarı Ayşenur Arslan'ın 'Alevi' iddialarına cevap - Resim : 3
Akşener'in babası Tahir Ömer Gürer / annesi Sıddıka Gürer / Meral Akşener

BURADA BAŞKA BİR DÜMEN VAR, NE OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARACAĞIM

  • Mesele o tasfiyenin üstünün kapatılması da değil sadece.
  • Bütün arkadaşlarımı uyarıyorum.
  • Ben tam feodal bir ailenin kızı olarak göçer bir Alevi ailenin içinde 2 hafta geçirdim.
  • Burada başka bir dümen var ama bunun ne olduğunu da ortaya çıkaracağım.
  • Bu da benim sözüm olsun."

Meral Akşener'den Halk TV yazarı Ayşenur Arslan'ın 'Alevi' iddialarına cevap - Resim : 4

AYŞENUR ARSLAN NE DEMİŞTİ?

  • Gazeteci Ayşenur Arslan, Halk TV'deki köşe yazısında Akşener'le ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cumartesi günü bir telefon da buna dairdi.
İsmi ve “şahidi” bende saklı önemli bir siyasetçi aradı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinden bir ay kadar önce Meral Akşener’le yaptığı konuşmayı aktardı.
Ankara’da, yanında üst düzey bir İYİ Partili ile Akşener’i makamında ziyaret etmiş. Doğal olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konuşulmuş. Akşener 6’lı masada ve kamuoyu önünde -en azından seçime kadar- dışa vurmadığı bir öfkeyle vermiş veriştirmiş.
“Seçime çok az kaldı.. Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sormuşlar.
Akşener uzunca bir tirajdın ardından “Abi’yle bir konuşayım bakayım” demiş.
Bana bunları anlatan siyasetçi, tepkimin cılızlığından çıkartmış olmalı. “Abi’nin kim olduğunu anladınız herhalde” dedi.
“Anlamadım” dedim.
“Tayyip Bey’i kastediyor. Zaten o gün de Tayyip Abi diye anmış ve sonra ‘Vallahi biz onunla bu masadakilerden daha yakınız birbirimize’ demişti.”

Kaynak: haberet.com

Hatay'da korkutan deprem Akşener hıçkırıklara boğuldu Jandarmanın iknasıyla PKK’dan kaçarak teslim oldu Erzincan'daki toprak kayması nedeniyle 4 kişi gözaltına alındı