Meral Akşener'den Babacan'ı kızdıracak ifadeler: İnşallah ekonomiyi yönetecek Bilge Yılmaz karşımda oturuyor

Geçtiğimiz aylarda uzun bir süre Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı konusunda anlaşamayan 6'lı Masa arasında yeni bir anlaşmazlık mı doğuyor? Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda ekonominin başına Babacan'ın koordinasyonunda DEVA Partili bir ismin geçeceği öngörülüyordu. Konuya ilişkin konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "İnşallah ekonomiyi yönetecek Bilge Yılmaz karşımda oturuyor" ifadesi dikkat çekti. Akşener'i duyanlar "Babacan buna ne diyecek?" yorumunda bulundu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı seçimleri döneminde 'kimin aday olacağı' çok tartışılmıştı. Aylarca adayın hangi isim olacağına karar veremeyen 6'lı Masa, en sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Millet İttifakı arasında gerilim tırmandı. Masayı terk eden Akşener, daha sonrasında tekrardan ittifaka oturdu.

YENİ BİR ANLAŞMAZLIK MI DOĞUYOR?
Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı adayı konusunda fikir ayrılığı nedeniyle çatışmalar yaşayan Millet İttifakı arasında yeniden bir anlaşmazlık çıkacağa benziyor. Bunların başında ise Ekonomi Bakanının kim olacağı sorusu yer alıyor.

Millet İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerini kazanması durumunda ekonominin başına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın koordinasyonunda DEVA Partili bir ismin geçeceği  düşünülüyordu.

Bugün halka bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuya ilişkin ifadeleri dikkat çekti.

"KARŞINIZDA YENİ EKONOMİ BAKANI"
Akşener, Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda ekonominin başına Bilge Yılmaz'ın geçeceğini söyledi.

Akşener konuşmasında, "İnşallah ekonomiyi yönetecek Bilge Yılmaz karşımda oturuyor." ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden Akşener, sözlerine şu ifadeler ile devam etti:

İnşallah ekonomiyi yönetecek Bilge Yılmaz karşımda oturuyor. Darmaduman edilmiş, bilerek daha da aşağıya ittirilen bu ekonomiyi 30 sene Amerika’da yaşayıp vatandaşlık almamış bir arkadaşımızın yönetmesi için çalışacağız. En önemli okulda ömür boyu hocasınız ve vatandaşlık almıyorsunuz. Bize milliyetçilik satıyorlar öyle mi? Bize milli ve yerlilik satıyorlar öyle mi? Bizi terör örgütleriyle yan yana getiriyorlar öyle mi? Yarınız başka ülkelerin vatandaşısınız

 DAHA ÖNCEDEN SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Akşener'in açıklaması, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz'ın, Gazeteci Cüneyt Özdemir'in, "Ekonomiyi Ali Babacan ile mi yöneteceksiniz?" sorusuna verdiği yanıtı akıllara geldi.

Yılmaz, kendisine yöneltilen soruya "Bu konuda kararı genel başkanlar verecek, büyük ölçüde de halkın oyları yansıtılacak. Henüz o konuda bana ulaşan bir kararları yok" şeklinde cevap vermişti.

İYİ Parti Meral Akşener
5 Adımda Yarısı Bizden Kampanyası Yerli ve milli motor GÖKBEY'i uçurdu MSB: 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi Ücretsiz gaz faturası tarihi ve detayları...