Meral Akşener, seçimi kazanmaları durumda bakanlıklarda kimin, nasıl kararlar alınacağını açıkladı: Babacan, bakanlık alacak mı? Ekonomi Bakanı kim olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması durumunda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın herhangi bir bakanlık alıp almayacağı ve Ekonomi Bakanlığı'na hangi partiden kimin getirileceği konusundaki soruları yanıtladı. Akşener, konuşmasında sıklıkla Babacan ile kendisinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduklarını, Bakan olmadıklarını yineleyerek Ekonomi Bakanı olarak Bilge Yılmaz'ın atanacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. Millet İttifakı'nın seçimi kazanması durumunda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın herhangi bir bakanlık alıp almayacağı konusundaki merakları gideren Akşener, aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı'na yapılacak olan atamanın kendi partisinden olacağını, Ekonomi Bakanı olarak ise Bilge Yılmaz'ın atanacağını açıkladı. 

Akşener, konuşmasında Babacan ile kendisinin bakan değil Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını sıklıkla yineleyerek şu ifadeleri kullandı:

Sayın Babacan da ben de, diğer arkadaşlar da, iki belediye başkanımız da, biz Cumhurbaşkanı yardımcısıyız şu anda. Dolayısıyla da Sayın Babacan da ben de birer partinin genel başkanlarıyız. Genel başkanlar olarak da biz bakanlıklara kendi partimizden bakanlıklar çıkartacağız. Sayın Babacan'ın partisinden birden fazla kişi bakanlık alacaksa eğer, ben kaç milletvekili alacaklarını bilmiyorum, dolayısıyla bir ikinci bakanlık söz konusuysa onu da CHP bünyesinden alacaklar. Deva Partisi'nden kim bakanlık alacaksa, Sayın Babacan onu önerecek. Sayın Babacan, bir bakan değil, bir Başkan yardımcısı. Ben de bakan değilim, başkan yardımcısıyım. Bilge Yılmaz ise bakan olacak. Diyelim ki Maliye Bakanlığı'nı CHP aldı, biz de Ekonomi Bakanlığını aldık. Bilge Yılmaz Ekonomi Bakanımız olacak. Sayın Babacan bir koordinasyon görevinde bulunabilir ama Babacan bir Ekonomi Bakanı değil. Ancak kendisinin ekonomiye dair bilgisi ve derin tecrübesi dolayısıyla elbette Millet İttifakı kendisinden faydalanacak.
Yılmaz Özdil'den dikkat çeken 'kumpas' yorumu İnce'nin çekilmesinin ardından Bakan Soylu'dan ilk yorum İnce'den sonra istifa edip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıkladı Son dakika... Kılıçdaroğlu suçu Ruslara attı