Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile arasındaki o konuşmayı ilk kez açıkladı! 'Abdullah Gül' iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiğini iddia ederek, "15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de 'Arkadaşlarımızın beni aday ilan ettiğini dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini' söyledim" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ile arasındaki o konuşmayı ilk kez açıkladı! 'Abdullah Gül' iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trakya Bölgesi İstişare Toplantısında açıklamalarda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU, ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞINI BANA SÖYLEDİ"

Akşener, 2018 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nin öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığını önerdiğini öne sürdü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu

"Sayın Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı yapmadığım için kıyma makinasından geçtim" diyen Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Abdullah Gül'ün adaylığını doğrudur bana söyledi. 15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi" iddiasında bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı'nın açıklaması şu şekilde:

"Bu kutuplaştırma siyasetinin önüne geçemedik. Çünkü 2017'de referanduma sunulan partili cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'yi ittifaklara mecbur bıraktı ve iki kutuplu bir dünya haline getirdi. 15 milletvekili için görüşmeye gittiğimde Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün adaylığını bana söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Abdullah Gül beyefendinin aday edilmemesinden sorumlu tutulan ben oldum. Laik hassasiyeti yüksek partililerin 'Bu hatun kişi Abdullah Gül'ü engelledi, Erdoğan'ı seçtirdi' dediğini gördüm.

AKŞENER'DEN 3 MART SÖZLERİ

3 Mart akşamında Saadet Partisi'nde toplandık. İsim oylayacakmışız. Ona döndü iş. Herkes Kılıçdaroğlu dedi. En son bana söz verildi, ben de vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş'ın önde olduğunu söyledim. Kılıçdaroğlu da döndü dedi ki Akşener uygun görmediğine göre biz beşimiz imzalayıp çıkalım. O seçim kazanılsın diye ben zehir içtim zehir. O akşam size bunları anlatsam yakıp yıkacaktınız. Sabır dedim."

Öldürülen teröristler PKK'nın eylemlerinde yer almış Yunan Sahil Güvenlik'ten Türk balıkçılara uyarı ateşi Kaftancıoğlu'ndan Bilge Yılmaz'a sert yanıt İzmir'de düşen helikopterden acı haber!