Meral Akşener, ittifaksız girdiği seçimde istediğini alamadı

İYİ Parti, kurulduğu günden beri ilk defa bir seçime Millet İttifakı çatısı altında olmadan girdi. Meral Akşener'in partisi, sandıkların önemli bir kısmının açıldığı bu durumda aldığı düşük oy oranıyla dikkatlerden kaçmadı. Parti, şu anda yüzde 3 seviyelerinde oy topladı.

Meral Akşener, ittifaksız girdiği seçimde istediğini alamadı
  • 31 Mart Seçimleri birçok açıdan sürprize sahne oldu. Sandıklardan birçok parti için sürpriz başarılar çıkarken bir o kadar da başarısız olan partiler de var. Bu partilerden biri de Meral Akşener yönetiminde İyi Parti.
  • İyi Parti an itibarıyla açılan sandıklardan sadece yüzde 3.15 oy oranını yakalayabildi. Parti 2017 yılında kuruldu. Şu ana kadar girdikleri bütün seçimlerde Millet İttifakı çatısında olan parti, ilk kez tek başına seçime girdi.
  • İyi Parti'nin seçimlerden başarısız ayrılması durumunda siyaseti bırakacağını duyuran Akşener şu ifadeleri kullanmıştı;

    Biz büyük bir risk aldık. Tek başımıza sizin karşınıza çıkıyoruz, beyefendilerin karşısına çıkıyoruz. İkna edebilirsek oy alacağız, ikna edemezsek oylarını alamayacağız. Ben bir de üstüne üstlük bugüne kadar hiçbir liderin yapmadığı bir şey yaptım. Var saydık, oy vermediniz. Ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım. Daha bunun ötesi var mı? Kendimi koymuş durumdayım.
Kars Belediye Başkan adayı Ayhan Bilgen erken pes etti: Gücümüz yetmedi Yavaş'tan ilk mesaj: Seçimin kaybedeni Turgut Altınok'tur Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı Fatih Altaylı'dan yakışıksız hareket