Meral Akşener'in deprem bölgesinde yer alan Hatay'da söylediği "Yabancıya mülk satışının yasaklanması lazım" sözlerine Soylu'dan jet yanıt

İYİ Parti lideri Meral Akşener, depremin yıkımından en çok etkilenen illerden olan Hatay'daydı. Akşener: "Özellikle Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye’de an itibariyle toprak ve mülk yabancıya satışının yasaklanması lazım" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 27 Ekim 2008 yılında alınan, Hatay ve çevresinde yabancılara mülk satışını yasaklayan kararı hatırlattı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yıkımından en çok etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyon merkezini ziyaret etti.

"YABANCIYA YASAKLANMASI LAZIM"
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Meral Akşener, yabancılara mülk ve arsa satışının yasaklanmasını talep etti:
"Mutlaka ve mutlaka, özellikle Hatay’dan başlayarak tüm Türkiye'de şu an itibariyle toprak ve mülk satışının yabancıya yasaklanması lazım. Bunun takipçisi olacağız. Ne dediğimi Hataylılar anlıyor. Onun dışında çok acele ihtiyaçlarınızı giderecek, 10 bin lira evet güzel ama bunun devamı lazım. Birçok insan işlerinden oldu."

SOYLU'DAN YANIT
Akşener'in bu sözleri üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yanıt gecikmedi. Soylu, 27 Ekim 2008 yılında yabancılara mülk satışıyla ilgili alınan kararı hatırlatarak, "2008'den beri Hatay'da yabancılara mülk satışı yasaklanmıştır" dedi.

YABANCIYA MÜLK SATIŞININ YASAKLANDIĞI KARAR
Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 2008 tarihli kararı ile yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edinemeyecekleri alan olarak belirlenmişti.

HATAY, KİLİS, MARDİN
Karar ile Hatay, Kilis, Mardin illerinde yabancıların taşınmaz edinimi yasaklanmış; bu illerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin herhangi bir renk, dil, ırk ayırımı olmadan taşınmaz edinebilmesinin önü açılmıştır.