Menderes, Zorlu ve Polatkan İdamlarının 63. yıldönümünde anıldı

İstanbul’da Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamları nedeniyle anma töreni düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya önemli mesajlar verdi.

Menderes, Zorlu ve Polatkan İdamlarının 63. yıldönümünde anıldı

63. YILDA ANMA TÖRENİ

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamlarının 63. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da anma programı gerçekleştirildi. Programda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi önemli isimler yer aldı. Ayrıca Menderes'in, Zorlu'nun ve Polatkan'ın aileleri de programda bulunmaktaydılar.

DARBE KAYIPLARINA SAYGI

Bakan Yerlikaya, düzenlenen törenin sadece bir anma değil, milletin iradesine yapılan saldırılara karşı duruş sergileme anlamı taşıdığını vurguladı. O dönemki darbelere ve ihanetlere karşı durarak, Menderes ve arkadaşlarının 'Yeter söz milletin' dediklerini hatırlattı.

TARİHİN PENCERESİNDEN 27 MAYIS

Yerlikaya, havanın dar ve karanlık güçlerin etkisi altına girdiği 27 Mayıs darbesinin tarihsel önemine de değinerek, o dönemde yaşananların hem demokrasi hem de adalet açısından bir utanç kaynağı olduğunu ifade etti. Menderes ve arkadaşlarının idam kararının aslında milletin iradesine bir ihanet olarak değerlendirildiğini belirtti.

MÜCADELE

Yerlikaya, Adnan Menderes gibi öncü figürlerin hayal ettiği büyük ve güçlü Türkiye hedefinin, son yirmi yıldır süregeldiğini ve Türkiye Yüzyılı vizyonunun bu hedefe dair önemli bir adım olduğunu aktardı.

GEÇMİŞLE YÜZLEŞME

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ise darbenin ardındaki karanlık süreçleri hatırlatarak, CHP'nin o dönemdeki rolüne dikkat çekti. Geçmiş ile yüzleşmenin önemine vurgu yaparak, gelecekte daha derin bir muhalefet anlayışı gerektiğini belirtti.

UMUTLU BİR GELECEK

Eski Başbakan Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes, 27 Mayıs'ın siyasi tarihte kara bir leke olduğunu dile getirerek, ülkenin bir daha böyle acıların yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Törenin ardından, Menderes ve arkadaşları için dua edildi, ardından da kabirleri ziyaret edildi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan...

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 63. yılı dolayısıyla Topkapı Anıt Mezar'da anma programı düzenlendi. Programa İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın ailesi katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Erzurum'da öğretmen ve öğrencilerle buluştu Bolu'daki Ortodonti Kliniği: Mükemmel Sağlık Hizmeti İHH'den Yetim Öğrencilere Eğitim Desteği Bolu'da Oto Sanayi Tutkusu