Memur zammı ne kadar olacak, yüzde 50 olur mu?

Memur ve emekliler, asgari ücret zammı sonrasında memur ve emekli maaşına yapılacak zammı merak etmeye başladı. Memur maaşlarına Ocak ayında yapılacak zamda refah payı olacak mı merak ediliyor. Peki, memur zammı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaşı zammı ne zaman açıklanacak?

Memur zammı ne kadar olacak, yüzde 50 olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2023 asgari ücret zammı sonrasında memur ve emekli maaş zammı gündemini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz." şeklinde sözleri memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam da refah payı olacak mı sorusunu akıllara getirdi. İşte memur ve emekli maaş zammı haberleri, Bakan Bilgin'den memur maaşı zammı açıklaması...

MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur maaş zammı hakkında "Toplu sözleşme açıktır, nasıl yapacağımız belli. Kamuoyunda "asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı, bize de olur mu" gibi fikirler duyuyoruz. Adı üzerinde asgari ücret bu. Memur yılda 2 defa alıyor. Enflasyon belli olduktan sonra memur zammını gözden geçireceğiz. Bütün çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Tahribattan koruyacak bir düzenleme yapacağız.

Asgari ücret alanların oranı yüzde 37. Bir kademe üzerinde alanlar var mı? Var. Biz genel durumu düzenleyen bir mekanizma olarak görüyoruz asgari ücreti. Biz geçen sene asgari ücrete yüzde 50 yaptık. Özel sektör de buna göre güncellemeler yaptı." şeklinde konuştu.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

2023 memur ve emekli maaş zammı için ekonomistlerin tahmini yüzde 15 zam oranına ek olarak refaht payı artışı olacağı yönünde. Yani yüzde 15 zamma ek olarak yüzde 10-15 arasında bir düzenleme ile yüzde 25-30 arasında bir zam yapılması bekleniyor.

MEMUR MAAŞLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Memur maaş zammı, senede iki kez 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı oranında yapılıyor. 2023 memur maaş zammı için ilk olarak Ocak ayında açıklanacak Aralık enflasyon oranı bekleniyor. Böylece yapılacak zam netlik kazanacak.

İzmir'de korkutan deprem! Elektriğe yüzde 16 indirim AYM'de HDP görüşmesi Hafta sonu hava nasıl olacak?