Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce deprem bölgesinden gözlemlerini aktardı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın deprem bölgesine yönelik açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, "asker kışlasından çıkmalıdır ve bu enkazlara gelmelidir" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce deprem bölgesinden gözlemlerini aktardı

Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye 'Hatay'da yeterli arama ekibi olmadığı' yönündeki iddialarını sordu.

Muharrem İnce, "İskenderun'dayım. Antakya'dan geldim. İskenderun Limanında büyük bir yangın var. Antakya yerle bir. Orada sağlam ev kalmamış. Ben hayatımda hiç böyle bir manzara ile karşılaşmadım. Mümkün değil o kadar çok enkaza yetişmek. Bunu anlayabilirim. Ama ortada bir organizasyon da yok. Yani tuvalet yok tuvalet! Su yok su dağıtan görmedim. Ve işin kötüsü merkezde bir çadır gördüm. 50 ile 100 arası kadar. Herkes enkazının başında. Korkunç görüntüler bunlar. Ben 99 depremini yaşamış birisiyim. Ama böylesini ilk kez görüyorum. Türkiye perişan halde. Memleketimiz yanıyor. Ama ne yazık ki hala daha ulusal bir seferberlik ilan edilmedi. Ciğerimiz yanıyor başka ne diyelim. İskenderun Limanı’na doğru arkadaşlarımızla gidiyoruz." açıklamasında bulundu.

"TÜRKLERİN KADERİ DE JAPONLARIN KADERİ NEDEN DEĞİL?"
Buket Aydın, İnce'ye "Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı liderlerle görüştü. Sizinle de görüştü mü? Görüştüyseniz neler söylediniz?" sorusunu yönetti. 

İnce bu konu ile ilgili "Ben Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmedim. Ben vatandaşlarımızda görüşüyorum. Şu anda burada tek tek sokakta geziyoruz. Yıkımların çöküklerin başındayız. Burada biliyorsunuz bu çöküklerin altında aynı zamanda bir zihniyet kaldı. Bunu şimdi kader deyip bize yutturmaya çalışacaklar. Türklerin kaderi bu da Japonların kaderi neden bu değil? Neden onlar 7,8'lik bir depremde ölmüyor. Biz ölüyoruz. O enkazın altında bence canlarımız değil bu zihniyet kalmalıydı. Açıkçası ben yurttaşlarımız ile görüşmeyi tercih ettim. Şu anda Türkiye’de en zor durumda olan yer Antakya'dır. Karış karış bölgeyi gezen ve 24 saattir uyumayan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız bilgi almak istiyorsa ona da bilgi verebilirim." açıklamasında bulundu.

"ASKER KIŞLASINDAN ÇIKMALIDIR VE BU ENKAZLARA GELMELİDİR"
İnce, "OHAL kararı alındı. Sizce geç alınmış bir karar mıydı?" sorusuna ise "Askerin kesinlikle devreye girmesi gerekiyor. Bunu en başından beri söylüyorum. Ama ne yazık ki bu hala uygulanmadı. Uluslararası yardım da talep edilmelidir bu ülkemizi küçük düşürmez. Ben böyle düşünüyorum. 24 saattir aktif olarak vatandaşlarımız ile iç içeyiz. Ama korkunç bir organizasyon eksikliği var. Burada millet kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. Buna çok üzülüyoruz. Bu arada canla başla çalışan görevlilerimizi de ihmal etmeyelim. Onlar da var gücüyle çalışıyorlar. Ama tekrar söylüyorum asker kışlasından çıkmalıdır ve bu enkazlara gelmelidir." ifadelerini kullandı.

Adem Metan: "Kafamızı çevirip baktığımız her yer enkaz" "Televizyondakinden daha ağır bir tablo" Naci Görür yeni deprem beklenen yerleri açıkladı İlahiyatçı yazardan tepki çeken çıkış