Yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin Öncelikleri

Mark Rutte, NATO Genel Sekreteri olarak Ukrayna ve kolektif savunma önceliklerini vurguladı.

Yeni NATO Genel Sekreteri Mark Rutte'nin Öncelikleri

NATO'nun yeni Genel Sekreteri Mark Rutte, göreve başlamadan önce yaptığı açıklamalarla önceliklerini belirtti.

Ukrayna Öncelikli Hedef

Rutte, "Elbette Ukrayna listenin başında. Kolektif savunmamız ve caydırıcılığımız açısından daha fazlasını yapmalıyız" dedi.

Ayrıca Yatırım ve Ortaklıklar

Yeni Genel Sekreter, daha fazla savunma yatırımı yapılmasının ve Uzak Doğu dahil NATO ortaklıklarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Stoltenberg'e Teşekkür

Rutte, görevini devreden Jens Stoltenberg'e de teşekkür ederek, "NATO'yu daha güçlü ve birleşik hale getirdiğiniz için minnettarım," şeklinde konuştu.

Trump İhtimali Hakkında Düşünceleri

ABD'deki başkanlık seçimleri konusunda ise Rutte, "Trump ile dört yıl çalıştım. Daha fazla harcama yapmaya zorladı ve bu doğruydu," açıklamasında bulundu.

Stoltenberg'in Veda Konuşması

Görevini devreden Stoltenberg, "Harika bir halef geliyor," diyerek Rutte'ye başarılar diledi. NATO'nun son on yıl içinde büyük değişimler geçirdiğini ifade etti.

Mark Rutte, 26 Haziran'da NATO'nun yeni Genel Sekreteri olarak atanmış, görevini 10 yıl boyunca sürdüren Stoltenberg'den devraldı.

Mark Rutte (fotoğrafta), NATO Genel Sekreterliğini Jens Stoltenberg'den resmen devraldı....

Mark Rutte (fotoğrafta), NATO Genel Sekreterliğini Jens Stoltenberg'den resmen devraldı. Brüksel'deki NATO karargahında Genel Sekreterliğin Stoltenberg'den Rutte'ye devri için resmi tören düzenlendi.

MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi MHP lideri Bahçeli'den açıklamalar Seçil Erzan'a yeni dava şoku! Finlandiya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor