Mardin'de İki Aile Arasında Barış Sağlandı

Mardin'in Artuklu ilçesinde yıllardır süren husumet barış yemeği ile son buldu. İşte detaylar...

Mardin'de İki Aile Arasında Barış Sağlandı

Mardin'in Artuklu ilçesinde, aralarında 2 yıl süren husumet bulunan Duva ve Acar aileleri, gerçekleştirilen bir barış yemeği ile dostluklarını yeniden tesis etti.

Kan Davaları Son Buldu

Bu süreçte, iki aile arasında meydana gelen çatışmalarda ne yazık ki 3 kişi hayatını kaybetmişti. Ancak, İl Müftülüğü ve bölgedeki saygı duyulan kişilerin çabaları sayesinde bu kan davasına son verildi.

Barış Yemeği Önemli İsimleri Buluşturdu

Barış yemeği, bir düğün salonunda düzenlendi ve Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, İl Müftüsü Enver Türkmen ve Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Barışın Önemi ve Gelecek Temennisi

Programda aile üyeleri el sıkışarak barıştıklarını ifade etti. Kaymakam Öztabak, bu önemli barışın sağlanmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, benzer olayların bir daha yaşanmamasını diledi.

Çocuklara daha huzurlu bir gelecek bırakmanın hepimizin görevi olduğunu vurgulayan Öztabak, "Hep birlikte daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

İl Müftüsü'nden Barış Mesajı

İl Müftüsü Enver Türkmen, sağlanan bu barış ortamında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, barışın sürekli olması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Türkmen; "Yıkıcı olmayalım, barışa katkıda bulunalım" diyerek, vefat edenlerin ruhuna dualar etti.

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı. İlçede 2 yıl...

Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı. İlçede 2 yıl içinde Duva ve Acar aileleri arasında 3 kişinin hayatını kaybettiği kavgaların ardından başlayan husumetin sona ermesi dolayısıyla bir düğün salonunda barış yemeği düzenlendi. Programda el sıkışan aile üyeleri, okunan duanın ardından barıştı.

Tarihi Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, MHP İl Başkanlığına Dönüştürüldü Enerji Bakanı Bayraktar, Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri'nde Önemli Açıklamalarda Bulundu Afyonkarahisar'da 2012 Mühimmat Deposu Patlamasında Şehit Olan Askerler Anıldı Kütahya'da Anız Yangını Ormanlık Alana Taşındı