Makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesi geri alındı

Diyarbakır 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı olduğu dönemde "makam aracıyla para karşılığı insan kaçakçılığı yaptığı" iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'a Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alındı.

Makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesi geri alındı
  • MSB kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısında hudutta adı insan kaçakçılığı olayına karışan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

MAKAM ARACIYLA SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE İNSAN KAÇAKÇILIĞI 

  • Suriye'de görev yaparken makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları sonrasında emekliye ayrılan Tuğgeneral Bilal Çokay hakkında soruşturma başlatılmış, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.
  • Olayın ortaya çıkmasının ardından emekliliğe sevk edilen Çokay, soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınıp Şanlıurfa'ya getirilmişti.

"RÜTBESİ GERİ ALINMIŞTIR"

  • Bakanlık kaynakları, hudutta adı insan kaçakçılığı olayına karışan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili bir soru üzerine, "Bilindiği üzere adı daha önce Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karışan ve bakanlığımız tarafından emekliliğe sevk edilen, daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıklamıştık. Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay'a Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır." açıklamasını yaptı.

Makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesi geri alındı - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

  • Diyarbakır 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı olduğu dönem Çokay hakkında "makam aracıyla para karşılığı insan kaçakçılığı yaptığı" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.
  • Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Çokay, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından, daha önce tutuklanan biri astsubay iki uzman çavuşun verdiği ifadeler ve elde edilen yazışmalar üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
  • Çokay'ın emir astsubayı ve 2 koruması olan uzman çavuşlar daha önce tutuklanmıştı. 2 yıldır aynı yöntemle insan kaçakçılığı yaptıkları belirlenen ve sözleşmeleri feshedilen astsubay ve uzman çavuşlarla ilgili dikkat çeken bilgilere ulaşılmıştı.
  • Eski uzman çavuşların, yasa dışı elde ettikleri para ile gazino ve oto galeri açtıkları tespit edilmiş, tutuklanan astsubayda ise 600 bin dolar (19,6 milyon lira) para ele geçirilmişti.

Kaynak: AA

Köfteci Yusuf'tan 'domuz eti' açıklaması Bakanlıktan hileli gıda için 'yargı' açıklaması Bakan 'dan 'kış saati' uygulaması ile ilgili açıklama DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk gözaltında!