Mahmut Arıkan'dan Gazze açıklamaları: Gündem değişiyor

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Arıkan, Samsun'da Gazze'ye yapılan saldırıları ve Türkiye'nin suni gündemlerini ele aldı.

Mahmut Arıkan'dan Gazze açıklamaları: Gündem değişiyor

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, Samsun'da gerçekleştirdiği konferansta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sadece bölgeyle sınırlı kalmayacağını vurguladı.

TÜRKİYE'NİN SORUNLARI

Arıkan, partisinin düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin başlıca gündem maddelerinin Gazze'deki olaylar ile ekonomi olduğunu belirtti. Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan suni gündemlere dikkat çekerken, Anayasa tartışmalarının bu bağlamda önemli bir örnek olduğunu ifade etti.

"İLK DÖRT MADDEYE YOĞUNLAŞMAK ZORUNDA KALDIK"

"Anayasa tartışmaları aslında gündemde olmayan bir konuydu. Gazze ve ekonomi gibi önemli meseleleri tartışmak gerekirken, Anayasa'nın ilk dört maddesine yoğunlaşmak zorunda kaldık" diyen Arıkan, mevcut Anayasa'nın uygulanabilirliğinin sağlanması konusunda mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi.

"KAN VE GÖZYAŞI ENDİŞE VERİCİ"

Arıkan, Gazze'deki zulmün yanı sıra, Lübnan ve Suriye gibi ülkelerin de tehlike altında olduğunu söyledi. "Büyük Orta Doğu Projesi" ve "Büyük İsrail Projesi" gibi kavramlara değinerek, Müslüman coğrafyada yaşanan kan ve gözyaşının endişe verici olduğunu söyledi.

Toplantıya, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Kahraman ve İl Başkanı Salih Şen ile birlikte partililer katıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, partisinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit...

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Mahmut Arıkan, partisinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlediği, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

İsrail- Lübnan gerilimi: Hayfa'da saldırılar ve acil durum ilanı Mersin'de yıldırım düşmesi sonucu camide yangın çıktı Kırklareli'nde Uyuşturucu Operasyonu Düzenlendi Bolu'da Yaşanan İlginç Olay