Lübnan'da İletişim Cihazları Korkusu: İsrail'in Saldırıları Sonrası Panik

Lübnan'da uzaktan patlatılan cihazlar nedeniyle 37 kişi hayatını kaybetti. Sokaklarda endişe hakim.

Lübnan'da İletişim Cihazları Korkusu: İsrail'in Saldırıları Sonrası Panik

Lübnan'da son günlerde, İsrail'in saldırılarının ardından iletişim cihazlarıyla ilgili büyük bir endişe baş gösterdi. Geçtiğimiz günlerde uzaktan patlatılan bataryalı cihazlar sonucunda 37 kişinin hayatını kaybetmesi, halk arasında ciddi bir korku yarattı.

Muhammed Abbas'ın Açıklamaları

Lübnanlı bir baba olan Muhammed Abbas, çocuklarının iletişim cihazlarından korktuğunu belirtti. Abbas, "Çocuklar telefonu almak istese de vermiyoruz. Artık çocuklar bile telefondan korkar hale geldi," dedi.

Yetkililerden Önlemler

Lübnan ordusuna bağlı güvenlik birimleri, ülke genelinde şüpheli cihazları kontrol altında tutarak, bazılarını kontrollü bir şekilde patlatmaya devam ediyor. Ayrıca, ülkenin ana havaalanında iletişim cihazlarının kullanımına dair yasaklar getirildi.

Ülkede Genel Hava

Başkent Beyrut'ta sokaklar, korku ve panik içindeki insanlarla dolup taşıyor. Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, halk gergin bir bekleyiş içinde devam eden tehlikenin ne zaman sona ereceğini merakla sorguluyor.

Lübnan'da iki gün üst üste bazı iletişim cihazlarının uzaktan patlatılarak 37 kişinin öldürülmesi...

Lübnan'da iki gün üst üste bazı iletişim cihazlarının uzaktan patlatılarak 37 kişinin öldürülmesi ülkede büyük korku oluşturdu. Başkent Beyrut sokaklarında Anadolu Ajansı (AA) mikrofonuna konuşan Lübnanlılar, cep telefonu kullanırken bile endişe duyduklarını ve neredeyse tüm bataryalı cihazlardan korkar hale geldiklerini söyledi. Lübnanlı Muhammed Abbas, AA muhabirine konuştu.

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2-10 Kasım Tarihlerinde İstanbul'da Cuma Trafiği: Yoğunluk Artıyor Hakkari Dağlarında En İyi Bal Üretimi İçin Çalışan Ordulu Arıcılar Kansere Karşı Dirençli Bir Kadın: Serap Kaya'nın İlham Verici Hikayesi