Lisede mezuniyet töreni gerginliğine Bakan Tekin'den açıklama: Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin lisede mezuniyet töreninde 'uygunsuz kıyafet' gerginliği ile ilgili olarak, 'Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydı, inceleniyor. Bunun çözümünü aramadan doğrudan medyatik hale getirilmesi toplumsal etik açısından da doğru değil.' dedi.

Lisede mezuniyet töreni gerginliğine Bakan Tekin'den açıklama: Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'nda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Otizmli çocuğumuzla ilgili olay yaşadık. Öğretmeni linç ettiniz ama buna hakkınız var mı? Araştırmadan öğretmen arkadaşımıza bunu yapmaya hakkınız var mı? Olayın detayına baktığımızda öğretmen arkadaşımız bütün öğretim yılı boyunca ilgilendiğini görüyoruz. Tüm öğretmenlerimiz zan altında bırakılıyor. Bakan olarak bunun sosyal medya, sivil toplum olarak herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu tür istenmeyen olaylarda iyi niyetli yaklaşımla banaklığımızın, müdürlüklerimizin haberdar olması gerek. Bunun çözümünü aramadan doğrudan medyatik hale getirilmesi basın etiği açısından da toplumsal etik açısından da doğru değil.

Lisede mezuniyet töreni gerginliğine Bakan Tekin'den açıklama: Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydı - Resim : 1

Mezuniyet törenine törenin alanı kadar bir kontenjan veriliyor. Kimle geleceksin diye soruluyor. Bir kapasitemiz var, bu kadar kişiyi misafir edebiliriz deniyor. Listede ismi olmayan arkadaşımız iki katı misafirle gelmek istiyor. Yer kalırsa sizleri alır diyerek tartışma başlıyor.

Bu olay duyulunca ilçe milli eğitim müdürlüğümüz 7-8 dakikada olay yerine intikal edip çocukların mezuniyet törenine katılması sağlanıyor. İhmali olan kişilerle ilgili incelemeleri yapacağız. Yeterince mevzunun detayı araştırılmadan birileri toplum nezdinde öğretmen arkadaşlarımızı idareci arkadaşlarımızı linç ediyor. Emeklerine saygısızlık olarak görüyorum.

"DEVAMSIZLIK İÇİN AF VEYA DÜZENLEME DÜŞÜNMÜYORUZ"

Sınıf tekrarı ile ilgili okullarımızda bu anlamdaki işlemler tamamlanmadı. Bayram sonrası net rakamları göreceğiz. Genel olarak bakıldığında marjinal tablo ile karşı karşıya değiliz. Sınıf tekrarını niye yaptık; her ay resmi olarak ilan ettiğimiz öğretmen buluşmaları yaptık. Her ay minimum okullarda 15-20 öğretmenle toplantı yatık. Öğretmenlerimizin emeklerinin karşılığının alınabilmesi, ,itibarlarının korunması açısından tedbirlerdi. Öğrenci açısından başarının artırılması için alınan tedbirdi. 9. sınıflar üzerinden yürütülen spekülasyonlar doğru değil. 12. sınıflar açısından çocuklarımızın üniversite hazırlık anlamında en çok faydalanacakları alanın bizim okullarımız olduğuna inanıyoruz.

Kaçak eğitim veren kurslarda ya da farklı yapıların kurslarında eğitim öğretim adı altında sınav hazırlık kursu almasını istemiyoruz. Öğretmenlerimiz ile bu süreci geçirmesini istiyoruz. ÖSYM ile sağlıklı süreç yürütüyoruz. Yarıya yakını öğretmenlerimiz tarafından hazırlanacak şekilde havuz oluşturuldu. ÖSYM başkanı ile de konuştuk. Sınav için çıkan soruların tamamı bizim müfredatımız odaklı. Bunu sağlamak için de başka tedbirler almıştık. Devam için aldığımız kararın gerekçesi buydu. Herhangi bir af ya da düzenleme düşünmüyoruz devamsızlıkla ilgili. 

Bahçeli'nin ittifak çıkışının yankıları sürüyor: Erdoğan kurmaylarını "Aman ha" diyerek uyardı Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 liderler zirvesi için İtalya'da Son ders zili bugün çalacak: 20 milyon öğrenci yaz tatiline çıkıyor MHP'den Özgür Özel'e: Haddini bildirmekten çekinmeyiz