Levent Gültekin'den İstanbul seçimlerine dair değerlendirme: Kutuplaşma olmasaydı Kurum'u şuan galip ilan ederdim

Seçim yarışını değerlendiren Levent Gültekin, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u ihmal etmesine dikkat çekti. Gültekin, kutuplaşma olmaması durumunda Murat Kurum'un açık ara farkla seçimi kazanabileceğini ifade etti.

Adem Metan YouTube kanalında gazeteci Levent Gültekin'i ağırladı.

'Peki Ya Sonra' programında İstanbul'daki yerel seçim yarışı masaya yatırıldı.

Metan'ın "Murat Kurum mu daha şanslı Ekrem İmamoğlu mu?" sorusuna yanıt veren Gültekin, Türkiye'de kutuplaşma olduğunun altını çizdi ve aksi durumda Kurum'un açık ara farkla seçimi kazanabileceğini söyledi.

Gültekin'in açıklamaları şöyle;

"Eğer Türkiye'de bir kutuplaşma olmamış olsaydı Murat Kurum açık ara farkla kazanırdı. Bunun birkaç tane nedeni var.

Bir tanesi muhalefetin dağınıklığı. İkincisi Ekrem İmamoğlu'nun CHP içerisinde yapmış olduğu operasyonlar sonucu kendi tabanında da bir tepki ile karşılaşmış olması.

CHP teşkilatlarını küstürmüş olması. Muhalif seçmenin farklı partiler dolayısıyla az da olsa uzaklaşmış olması. Ama en önemlisi İmamoğlu’nun 3,5 yıl akılını fikrini daha çok Cumhurbaşkanlığına harcamış olması, son 1,5 yıldır bir belediye başkanlığı çabası…

İMAMOĞLU'NUN İSTANBUL'U İHMAL ETTİĞİ ELEŞTİRİLERİ

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı olabilir. Muhalif kesimin siyasi aktörü de olabilir. Bu çok itiraz edilebilir bir şey değil. Ama bir karar vermesi gerekiyordu.

Cesaret, liderlik burada devreye giriyor. 'Ben ya muhaliflerin aktörü olacağım ya da belediye başkanı olacağım' demeliydi.

Bizde birazcık başarı gösteren siyasetçiyi onun taraftarları tımarhanelik ediyorlar. Ekrem İmamoğlu seçimi kazandığı günden itibaren etrafı 'Sen çok büyük adamsın belediye başkanlığı sana yakışır mı yahu! Sen cumhurbaşkanı olacak adamsın' diye diye…

Aynen Meral Hanım'ın 'Baktığımda yüzünde Rabbiyessir görüyorum, Fatih'e benzetiyorum' dedi dedi dedi… Ekrem Bey'in aklına cumhurbaşkanlığını yerleştirdi. O da doğal olarak oraya hevesle bir şey yaptı. İstanbul'u ihmal etti.

"KUTUPLAŞMA OLMASAYDI MURAT KURUM'U SEÇİMİN GALİBİ İLAN EDERDİM"

Toplumun bir kısmının zihninde İmamoğlu ile ilgili şöyle bir algı var: 'Acaba İstanbul'u bir basamak olarak mı kullanıyor?'

Bu onun dezavantajı. Parti ile olan kavgası dezavantajı. İç işlere çok karışmış olması... O yüzden kutuplaşma olmasaydı ben şu an Murat Kurum'u seçimin galibi ilan ederdim.

"AK PARTİ'NİN ÇIKARABİLECEĞİ EN İYİ ADAY"

Murat Kurum'a baktığımda ben Kurum'u AK Parti’nin bulup çıkartabileceği en iyi aday olduğunu düşünüyorum İstanbul için. Bir kere İstanbul'un en temel endişelerinden biri deprem.

Şehircilik bakanlığı yapmış ve oraya vurgu yapıyor. Daha halim-selim daha mülayim bir tavrı var. Üslubu falan… O yüzden AK Parti İstanbul’da en iyi adayı çıkardı bence. Kazanma ihtimalini de yüksek görüyorum.

Bunlar olmamış olsaydı 60 ile kazanırdı, bütün bunlar olduğu için şu anda 50-50 diyorum. Yanılabilirim."

Atatürk heykeline balyozla vuran zanlı tutuklandı NATO-Türkiye ilişkileri nereden nereye geldi? Erem Şentürk'ten bomba iddia! 'İmamoğlu'nun elemanlarından Murat Kurum'a kumpas var' Murat Kurum: Ekmek fiyatları düşecek