Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun görev yeri değiştirildi! Özgür Özel tepki göstermişti

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri Prag olarak değiştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde Fevzioğlu'na kendilerini karşılamadığı için tepki göstermişti.

Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun görev yeri değiştirildi! Özgür Özel tepki göstermişti
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tepki gösterdiği Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun görev yeri değişti. Fevzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı isimlere yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti.
  • Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, Türkiye'nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

METİN FEYZİOĞLU'NUN YERİ DEĞİŞTİ

  • Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim'in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.
  • Prag Büyükelçisi olarak eski bakan Egemen Bağış görev yapıyordu.
Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun görev yeri değiştirildi! Özgür Özel tepki göstermişti - Resim : 1
Metin Feyzioğlu

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

  • KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun kendilerini karşılamadığını belirten CHP lideri Özgür Özel, bu durumu Dışişleri Bakanlığı’na bildireceklerini aktarmıştı:
"Kıbrıs'ta Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde ağırlandık ve uğurlanıyoruz. Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa onu yapan da Kıbrıs'taki Türkiye Büyükelçisidir.
Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizi karşılıyorlar veya görevli orada oluyor.
Biz ne büyükelçiyi ne bir görevliyi havalimanında veya bir yerde göremedik.

"DIŞİŞLERİNE BAKANLIĞINA DA İLETECEĞİZ"

Bu meslekten gelmemekten kaynaklanıyor. Makamı hazmedememekten kaynaklanıyor. Biz rahatsızlığımızı Dışişlerine Bakanlığına da ileteceğiz. Bu büyükelçi kendisi yapmayacaksa bile büyükelçiliğe bunu yaptıramaz."

Kaynak: Ajanslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de konuştu Türkiye'nin yeni yerli ve milli silahı: DİHA Paris'te tartışmalı olimpiyat açılışı! Eyüp Aksu: Dünyada en ucuz taksimetre İstanbul'da