Kütahya'nın Depremselliği Üzerine Bilgilendirme

Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'daki yapılaşmada deprem riskinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Kütahya'nın Depremselliği Üzerine Bilgilendirme

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kütahya'nın depremselliği hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kütahya'nın büyüyen bir şehir olduğunu ve bu büyümeyle birlikte yapılaşmada deprem riskinin titizlikle göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Deprem Riskinin Önemi

Kütahya Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Kütahya'nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya" başlıklı etkinlikte konuşan Görür, Anadolu'yu dolaşarak toplumu depremin tehlikelerine karşı duyarlı hale getirmek ve depreme dayanıklı yapılar inşa edilmesi için uyarılarda bulunduğunu söyledi.

Tarihi Depremler ve Mevcut Tehditler

Kütahya'nın tarihinde de büyük depremlere sahne olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, "Kütahya bir deprem kenti. Geçmişte 7 büyüklüğünde depremler yaşandı. Bu bölge, diri fayların yoğun olduğu bir alanda yer alıyor," dedi. Ayrıca, Kütahya'nın büyüyen bir şehir olduğunu ifade ederken, yanlışlıkla düz alanlarının üzerinde yapıların inşa edildiğini belirtti.

Mikro Bölgeleme ve Yer Bilimi Çalışmaları

Görür, Kütahya'da yapılması gereken öncelikli çalışmalardan birinin mikro bölgeleme çalışması olduğunu vurgulayarak, "Bu çalışmayla kentin yer altı ve üstü dinamikleri dikkate alınmalıdır. Tehlike haritaları çıkarılmalı ve yetkililer bu verilerle yönetim yapmalıdır," diye ekledi. Kütahya'nın riskli zeminlerinin varlığı, kentteki yapılaşmanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Ünlü Harry Potter oyuncusu hayatını kaybetti Kırgızistan'dan Yeni Bir Hava Yolu: Asman Airlines Marmara'daki Sismik Araştırmalar Lübnan'da Zor Günler