Kurban kesmeyin, hayvanlara işkence etmeyin çağrısında bulunan Fatih Altaylı'nın sözleri gündem oldu: Boğa güreşlerini izlemeye gideceğim

Fatih Altaylı, paylaştığı bir videoda Kurban Bayramı'na ilişkin kullandığı ifadelerle gündeme geldi. 'Hayvanlara eziyet etmeyin' diyen Altaylı'nın, aynı videonun içinde 'Ben de tatilde boğa güreşlerini izlemeye gideceğim' demesi vatandaşlar tarafından tepki topladı.

Fatih Altaylı'nın yayınladığı videoda Kurban Bayramı'nda İspanya'da yüz yıllardır düzenlenen ve hayvanlara işkence edilen boğa güreşlerine katılacağını söyledikten hemen sonra Kurban Bayramı'nı kutlayarak kimsenin hayvanlara eziyet etmemesi gerektiğini söyledi. Kurban kesmeyi bir 'ziyan' olarak değerlendiren Altaylı'nın bu ifadeleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Altaylı, söz konusu videosunda şu ifadeleri kullandı:

Ağustos ayında Güney Batı Fransa'da İspanya'da boğa güreşlerinde olabilirim. Bu bayramda da üç dört gün yokum. Herkesin bayramını kutluyorum. Bayramınız mübarek olsun ama hayvanlara kimse eziyet etmesin. Ben Kurban Bayramı'nda kurban parasını yardım olarak vermeyi, kurban kesmeye tercih ediyorum. Bu bana daha insancıl geliyor çünkü kurban kesmek bana ziyan oluyor o günlerde. Zengin kurbanını kesip zengine dağıtıyor.
'İzmir de kaybedilecek' tepkisi! ABD, İsveç'teki alçak eylemi 'saygısız' olarak niteledi Bakan Fidan, yeni Yunan mevkidaşını tebrik etti Maserati’li polisin eşi ilk kez konuştu!