Küçükçekmece'de AK Parti'nin çalışmaları sırasında düzenlenen saldırıda 3 çocuk tutuklandı

İstanbul Küçükçekmece'de, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen ve bir kadının ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin suça sürüklenen 3 çocuk tutuklandı.

Küçükçekmece'de AK Parti'nin çalışmaları sırasında düzenlenen saldırıda 3 çocuk tutuklandı
  • AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki bir derneği ziyareti sırasında düzenlenen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırının ardından suça sürüklenen 3 çocuk şüpheli tutuklandı.

  • 10 Şubat Cumartesi günü yaşanan saldırı sonrası başlatılan soruşturma kapsamında sağlık kontrolünden geçirilen 4'ü çocuk 26 şüpheli, daha sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü. 

  • Sevk yazısında, suça sürüklenen çocuk Y.A'nın saldırıyı gerçekleştiren silahlı suç örgütüne üye olduğu, saldırıda kullanılan kalaşnikof marka silahı temin ederek şüpheli Mazlum Doğan'a verdiği ve kasten öldürmeye teşebbüs ettiği belirtildi.
  • Suça sürüklenen bu 3 çocuk, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "kasten öldürmeye teşebbüs", "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçlarından tutuklandı.
Umre vaadiyle 21 milyon liralık vurgun Maden kazasına ilişkin komisyon kurulmasına dair karar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda döndü Halk TV muhabirinin görüntüleri tepki çekti