Küçükçekmece Belediyesi, Pazaryerini Borçları İçin SGK'ye Devretti

Küçükçekmece Belediyesi, pazaryerini sosyal güvenlik borçları karşılığında devretme kararı aldı.

Küçükçekmece Belediyesi, Pazaryerini Borçları İçin SGK'ye Devretti

Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını kapatmak amacıyla, pazaryeri olarak kullanılan arazisini devretme kararı aldı.

Olağanüstü Meclis Toplantısı

Belediye binasında gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında gündem maddeleri görüşüldü. Küçükçekmece İnşaat AŞ mülkiyetindeki halkın kullandığı arazinin SGK borçları ile takas edilmesi teklif edildi.

Komisyonların Raporu

Teklif, meclisten oy birliği ile geçerek Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonlarına yönlendirildi. Komisyonlar bu konuyu detaylı bir şekilde inceledikten sonra karar, mecliste oy çokluğu ile onaylandı.

Meclis Üyelerinin Yorumları

AK Parti Meclis Grup Başkanı Özlem Erol, ulaşımda yaşanan sıkıntılara ve borçların ödenmesi zorunluluğuna vurgu yaptı. Erol, "Buradaki hatanın temelinde yanlış hesaplamalar yatıyor. Pazaryeri ilan edilmeden önce 30 milyon değerinde harcama yapıldı. Ancak bu durum Küçükçekmece için hayırlı olmalı," dedi.

CHP Grup Başkanvekili Sedat Özkan ise, bu adımın yalnızca borç karşılığı bir takas olduğunu belirtti ve "Bu işlemin kamunun çıkarına olduğunu ifade ettik. Öngörülü bir planlama ile hareket edilseydi daha iyi olurdu," şeklinde konuştu.

Takasın Maliyeti ve Ekstra Ödenek

KİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Fatih Üstünbaş, takasla birlikte belediyenin aylık 24-25 milyon lira faiz yükünden kurtulacağı bilgisini paylaştı. Ek ödenek teklifi de mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: AA

Narin soruşturmasında dikkat çeken ifade AK Partili isim hastaneye kaldırıldı Kastamonu'da öğretmen darp edildi Milli Savunma Bakanı Güler'den önemli açıklamalar