Konya'da Suriyeliler için kadın doğum ve çocuk hastanesi mi yapılacak?

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde Konya İl Sağlık Müdürü'nün Suriyeliler için Konya'da kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağını ifade ettiği görüntüler paylaşıldı! Peki işin aslı ne? Çünkü görüntüler eski...

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un "Suriyelilerin doğum oranı Türklerin çok çok üstünde. Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapacağız." ifadelerinin yer aldığı bir video sosyal medyada paylaşıldı. 

ARKA PLANDA TARİH OLARAK 2019 YAZIYOR

Bu görüntüler oldukça ses getirdi ve tepki çekti. Ancak videoya dikkatli bakıldığında arka planda 2019 yazdığı görülüyor. 

İletişim Başkanlığı da yaptığı açıklamada videonun bağlamından saptırıldığını ifade etti. 

İşte İletişim Başkanlığı'nın açıklaması: 

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Konya'da Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı" yönündeki iddialar doğru değildir.

"2019 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI"

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç'un, 2019 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamanın bağlamından koparılarak yeniymiş gibi servis edildiği tespit edilmiştir.

"AB TARAFINDAN KARŞILANAN DOĞUMHANE"

Prof. Dr. Mehmet Koç açıklamasında, "Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kurulması" değil, sağlık personeli temini ile bina masraflarının tamamı ‘SIHHAT Fonu’ aracılığı ile Avrupa Birliği tarafından karşılanan Nakipoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi'ne bir doğumhane açılması fikrinden söz etmektedir.

İddiaya dayanak olarak gösterilen haberler incelendiğinde de konunun bir hastane yapılması değil, doğumhane açılması olduğu açıkça görülmektedir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

Irak ve Suriye'de 22 terörist etkisiz Serhat Akın'ın vurulma anı ortaya çıktı Kocasını öldüren kadının ifadesi ortaya çıktı Serhat Akın "Beni indirecekler" demişti