Konya'da gerçekleşen hayvan katliamına yönelik detaylar dikkat çekiyor! Alınan karar 'yok artık' dedirtti

Bitmek bilmeyen hayvan katliamlarına, geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklenmişti. Konya'nın Meram ilçesinde bulunan, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşen olayda barınaktaki hayvanlar kafalarına kürekle vurularak katledilmişti. Katledilen hayvanlar için başlatılan soruşturmada sanıkların tahliyesi istendi. Konuyla ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye kararına itirazda bulundu.

Konya'da gerçekleşen hayvan katliamına yönelik detaylar dikkat çekiyor! Alınan karar 'yok artık' dedirtti

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, başına kürekle vurarak köpeği öldüren sağlık teknisyeni Murat Bacak ve öldürülen köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak'a ait görüntüler, 24 Kasım tarihinde sosyal medyada paylaşıldı.

Konya'da gerçekleşen hayvan katliamına yönelik detaylar dikkat çekiyor! Alınan karar 'yok artık' dedirtti - Resim : 1
16 Kasım'da yaşadığı bilinen olay büyük tepki çekti. Konunun hemen ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede 'ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Konya'da gerçekleşen hayvan katliamına yönelik detaylar dikkat çekiyor! Alınan karar 'yok artık' dedirtti - Resim : 2
BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Haklarında, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle 6'şar yıla kadar hapisleri istenen Murat Bacak ve Sefa Çakmak, 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 Ocak tarihinde gerçekleştirilen duruşmada tahliye edildi. Dün, konuya yönelik başsavcılık tarafından 2 sanığın tahliye kararı için 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme, savcılığın itiraz kararını değerlendirecek.

Konya'da gerçekleşen hayvan katliamına yönelik detaylar dikkat çekiyor! Alınan karar 'yok artık' dedirtti - Resim : 3

Kaynak: DHA

YSK'da kritik değişim Fethi Sekin 6. ölüm yıldönümünde anılıyor! Terörle mücadele sürüyor Yine çocuk yine istismar