Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bölgede yaptığı incelemelerin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası inceleme ve yardım için bölgeye giden bir diğer belediye de Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Mesleğini inşaat mühendisliği olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle Hatay'a yönelik açıklamalarda bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bölgede yaptığı incelemelerin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'a giderek incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya ve Antakya'da kriz masası oluşturduklarını söyledi. Sabah Gazetesi'nden Okan Müderrisoğlu'na konuşan Altay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Mesleğim inşaat mühendisliği. 7 ve üzerindeki depremin ne kadar tahribat yarattığını hemen öngördüm. Zira ülkenin her köşesinde eski yapı stoku sorunlu. İtfaiyemize ve iş makinesi ekiplerimize 06.00'da 'yola çıkın' talimatı verdik. Hızlı refleks gösterdik. Arkadaşlara, 'Siz, Adana'ya varıncaya kadar gidilecek noktayı bildiririz' bilgisi verdik. Vali bey de Hatay'a destek olma görevinin Konya'da olduğunu söyledi. Konya ve Antakya'da kriz masası oluşturduk. İlk gün enkazların başında, vatandaşın yanında idik. İhtiyaçları yerinde tespit edip, ilk aşamada kendi imkânlarımızı kullandık. Böylece zaman kazandık. Şu kadarını söyleyebilirim diğerleri deprem ama Antakya'daki felaket! Acı varken, acıyı dindirmeye çalıştık ve bunu da Allah rızası; milletin duası için yaptık. Şimdi, biz de kazandığımız tecrübe ile kapasitemizi daha da geliştirmek üzere çalışıyoruz!"

 Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bölgede yaptığı incelemelerin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu! - Resim : 1

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bölgede yaptığı incelemelerin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu! - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

Konya Hatay deprem Kahramanmaraş
Bahçeli'den önemli açıklamalar Hatay'a dönüş başladı: "Çadırda yaşamaya razıyız!" 28 Şubat süreci nasıl başladı, neler yaşandı? PKK/KCK'lı Ramazan Güneş paketlendi