Kocaeli Derince'deki TMO silosu neden patladı? Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı'dan önemli açıklama

Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, Kocaeli Derince'deki TMO silolarında meydana gelen patlama hakkında açıklamalarda bulundu. Bu tür patlamaların bütün tesisi yıkıma götürebileceğini söyleyen Kozacı, "Bu bir toz patlaması" dedi.

Türkiye Kocaeli Derince'den gelen TMO silosundaki patlama haberiyle şoke oldu. Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, patlamanın nedeni hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli Derince'deki TMO silosu neden patladı? Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı'dan önemli açıklama - Resim : 1

KOCAELİ DERİNCE'DEKİ TMO SİLOSU PATLAMASI NEDEN OLDU?

Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, patlamanın 'toz patlaması' kategorisinde yer aldığını söyledi.

İlk patlamanın küçük, ikinci patlamaların yıkıcı olduğunu belirten Kozacı, "Olay bir toz patlamadır. Buğday tozu, un, nişasta bunlar patlayıcı tozdur. Bunlar barut gibi patlar. Sebebi hareket ederken elektrik üretmeleridir. Sürtünme nedeniyle kıvılcım çıkar ve patlar. Patlama dediğimiz kısa sürede yangın çıkmasıdır. Bütün tesisi yıkıma kadar götürür." dedi.

Uzman isim Cemal Kozacı bu tür olayların çok fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

Kozacı yaptığı açıklamada, "Silolarda çok olmuştur, un değirmenlerde olur. Bu konuya dikkat etmek gerekir. İlk patlama küçüktür, ikinci patlama yıkıma kadar götürebilir. Benzer patlamalar şeker ve un fabrikalarında meydana gelebilir. Silodan hububat alınırken ya da siloya hububat bırakırken meydana gelebilir" şeklinde konuştu.

Kocaeli Derince'deki TMO silosu neden patladı? Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı'dan önemli açıklama - Resim : 2

"TOZ PATLAYICI ETKİSİ OLUŞTURDU"

Kocaeli Derince'deki TMO silosunda meydana gelen patlama hakkında konuşan Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı, "Orada bir ateş topu oluştu. O, patlamanın meydana getirdiği yanmadır. Bu olay binayı yıktı. Havanın genleşmesi ve yıkım etkisiyle tıpkı bir patlayıcı etkisi oluştu" ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Derince'deki TMO silosu neden patladı? Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı'dan önemli açıklama - Resim : 3

Putin ve Zelensky tek bir dünya liderine güveniyor! Kocaeli TMO silosunda patlama Alman DW'den ikiyüzlülük! Fetullah Gülen ABD'yi terk etmek için hazırlanıyor