Kızılay’ın Gazze için gönderdiği yardım gemisi Mısır’a ulaştı

Türkiye’den yola çıkan Kızılay’ın ‘7’nci İyilik Gemisi’ Mısır’a ulaştı. Kızılay ekibi tarafından karşılanan yardım gemisindeki acil ihtiyaç malzemeleri Gazze halkına ulaştırılmak üzere tırlara yüklenmeye başladı.

  • Kızılay’ın, bugüne kadar gönderdiği yardım gemilerinin en büyüğü olan “İyilik Gemisi” Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı.
  • İyilik Gemisi’ndeki malzemelerin sevkiyatı için TIR’lara yükleme çalışması ise hemen başlatıldı. Ülkedeki Türk Kızılay uzman personelinin yönlendirmesiyle yükleme çalışmaları yapılan TIR’lar, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye giriş yapacak.
  • Gemide başta hazır yemek içerikli gıda kolileri, su, gıda paketleri, un, giyim, hijyen, çadır, uyku tulumu, battaniye gibi barınma malzemeleri, tıbbi malzeme ve bebek malzemelerinden oluşan 2 bin 737 tonluk yük bulunuyor.
Van'da çığ sebebiyle kapanan yol açıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro açılışında konuştu Son dakika! Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem İstanbul merkezli 13 ilde siber dolandırıcılık operasyonu! 14 tutuklama