Kızılay'ın AHBAP'a parayla çadır satması sonrası Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık canlı yayına çıktı: Büyütecek bir hadise değil | VİDEO

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın, şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı gerekçesiyle tepkilerin odağında olan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, canlı yayına bağlanarak olayın perde arkasını anlattı. Kınık, "AHBAP çadır ithal etseydi, bizim maliyetine verdiğimizin 2 katına almak durumunda kalacaktı. Büyütülecek bir hadise değil. AHBAP bizden almasaydı, biz bu çadırları AFAD'a verecektik" dedi.

Tepkilerin odağında olan Kınık bir kez de canlı yayına bağlanarak açıklamada bulundu. CNN Türk canlı yayınına bağlanan Kınık, Kızılay'ın çadır satmasının rutin bir işlem olduğunu söyleyerek, "2 bin 50 çadırımız Ahbap'a maliyet fiyatıyla teslim edildi, onlar da AFAD'ın gösterdiği yerlere sevk etti. Bu alınan maliyet bedelleri yine vatandaşın hizmetinde kullanılıyor. Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz. Uluslararası afetlere destek verebilecek hem BM'ye hem de Türkiye'deki Sağlık Bakanlığı'mıza, Milli Savunma Bakanlığı'na bu çadırları üretip satıyoruz ki finansal sürdürülebilirliği ve kapasitenin korunabilirliği mümkün olsun." ifadelerini kullandı.