Kırklareli Şenliklerinde Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

Kırklareli'nde düzenlenen şenliklerde köylü kadınlar, yöresel lezzetlerini tanıtarak katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu.

Kırklareli Şenliklerinde Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

Kırklareli, bu yıl 15'incisi düzenlenen Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri ile dolup taştı. Şenlikler kapsamında köylü kadınlar, ateşte pişirdikleri bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel yemeklerini tanıttı.

Uygulamalı Lezzet Atölyesi

Yayla Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğin merkezinde köylü kadınların odun ateşinde hazırladıkları yöresel yemekler yer aldı. Katılımcılar, özellikle Fatma Karaman tarafından yapılan bulamaya yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşların İlgisi

Karamandan bulama yapımını izleyen vatandaşlar, bu lezzetin hazırlanışındaki püf noktalarını öğrenme fırsatı buldular. Bazı katılımcılar, pişirme sürecinde yayılan kokunun ve görünümün etkileyiciliğinden bahsederek, bulamanın tadına bakmayı da ihmal etmediler.

Bir Gelenek Haline Geldi

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, odun ateşinde kaynayan bulama tenceresini karıştırarak etkinliğe katılanlarla birlikte bu geleneği yaşattı. Fatma Karaman, bulamanın tarifini ve insan sağlığına faydalarını aktardı. 35 yıldır bu kültürel mirası yaşatmaya çalıştığını belirten Karaman, "Bulama yaklaşık 1 saatte yapılabiliyor. İki malzeme ile hazırlanıyor: biri çöven, diğeri pekmez. Çikolata yerine bulama tercih edilebilir, çünkü çok daha sağlıklı!" şeklinde konuştu.

Üzümler Vatandaşlara İkram Edildi

Şenlik boyunca, Belediye Başkanı Bulut ile Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner etkinlik alanında stant kurarak, yaklaşık 600 kilogram üzümü ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı. Uzun kuyruklar oluşturan katılımcılar, üzüm ikramından memnuniyetle faydalandı. Etkinlikler, yarın sona erecek.

Kırklareli

Kırklareli "15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" kapsamında köylü kadınlar, odun ateşinde bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetlerin yapımını uygulamalı gösterdi. Yayla Mahallesi'nde bir çay bahçesinde köylü kadınlar önce ateş yaktı daha sonra bulama, kuru fasulye ve kuskus gibi yöresel lezzetleri pişirdi. Belediye Başkanı Derya Bulut, vatandaşlara kuru fasulye dağıttı.

İnsansız Deniz Aracı Yarışması TEKNOFEST'te Finalde Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu 572 üründe ‘Türkiye Çevre Etiketi' var! Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta