Kılıçlı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yeminini yaptıran Teğmen Ebru Eroğlu yaptığından pişman değilmiş

30 Ağustos'ta yapılan Kara Harp Okulu mezuniyetinde birinci olan Teğmen Ebru Eroğlu liderliğinde teğmenler kılıçlarını çatarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyerek yemin ettiler. Eroğlu'nun bu yeminden dolayı pişman olmadığı iddia edildi.

Kılıçlı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yeminini yaptıran Teğmen Ebru Eroğlu yaptığından pişman değilmiş
  • Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı’nın, mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını kaldırıp “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan ve 2016 öncesinde kullanılan yemin metnini okuyan teğmenleri çağırıp, “Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız“ dediğini iddia etti. 

  • Üçok’un iddiasına göre; dönem birincisi olan ve tartışma yaratan yemin metnini okutan Teğmen Ebru Eroğlu, komutanına, “Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim“ yanıtını verdi. 
  • Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi de bu iddiayı bir kez daha köşesine şu satırlarla taşıdı
Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninden sonra “Korsan yemin” yaptıran dönem birincisi Ebru Eroğlu’nun, “Neden böyle yaptınız?” diyen okul komutanına, “Yaptığımdan pişman değilim” diye yanıt verdiği iddiasını paylaştı. Ben de bu yazıyı bilerek gecikmeli olarak yazdım. Ebru Teğmen’e ait olduğu iddia edilen bu çıkışın yalanlanmasını bekledim. Çünkü, bu bir meydan okumadır. Bu dil bir siyasetçiye yakışır. Ama disiplinin esas olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yeni katılan genç bir teğmenin bu çıkışı yapması kabullenilemez.
Metrobüs'te yangın çıktı! İstanbul'da 23 şüpheli yakalandı Narin'in son sözü ve kaybolmadan önceki dakikaları Narin'in sınıf arkadaşları konuştu