Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığı CHP'yi karıştırdı! Onursal Adıgüzel'den gizli toplantı açıklaması: Parti başarılı olsun diye toplanıyoruz

CHP'deki sızma video skandalı Türkiye'nin gündemine oturdu. CHP'li Onursal Adıgüzel, Ekrem İmamoğlu ve A Takımı'nın gerçekleştirdiği gizli toplantının sosyal medyaya sızdırılması hakkında konuştu. Partinin başarılı olması için toplantı yaptıklarını belirten Adıgüzel, "Sızma araştırılıyor" dedi. Parti içinde darbe gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Onursal Adıgüzel, "Bir kere bu toplantıdaki kimseden bu partiye ihanetçi çıkmaz." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığı CHP'yi karıştırdı! Onursal Adıgüzel'den gizli toplantı açıklaması: Parti başarılı olsun diye toplanıyoruz

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu almak için yaptığı hamleler devam ediyor.

Patlak veren son skandal ise gizli toplantı oldu. İmamoğlu'nun 'CHP içinde darbe toplantısı' olarak lanse edilen görüşmesinde yer alan isimlerden biri olan Onursal Adıgüzel konu hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'DEKİ GÖREVDEN ALMALARA DİKKAT ÇEKTİ

CHP'nin başarılı olmasını isteyenlerin olduğunu dile getirerek aktif yönetimi başarısız gören Adıgüzel, görevden almaları işaret etti.

Basına sızdırılan toplantı hakkında konuşan CHP'li Onursal Adıgüzel, "Sızdırılan videoyu sabah gördüm. Bir kere şunu söyleyeyim ben bu partinin her kademesinde olmuş biriyim. Bu partinin iyiliği için toplantı yaparız biz. Bu toplantıdaki arkadaşların hepsi de partide önemli görevler almış kişiler. Bu konuda gelecekle ilgili hem partinin iç işleyişinde demokratik süreçlerindeki o toplantının gündemi buydu." dedi.

CHP'de kongre sürecinin başlamasına rağmen ilçelerden görevden almaların olduğunu vurgulayan Adıgüzel, "Partimizin başarılı olmasını isteyen arkadaşlar, köşe taşları var. Toplantının içeriğini de şöyle anlatayım size geçtiğimiz haftalarda MYK’da kongre süreci başlamasına rağmen çok görevden alma oldu bunlardan biri Beykoz ilçemizdi. Uzun zamandır dokunulmayan hatta il başkanımızın ‘aman dokunmayalım’ dediği Beykoz ilçesi ilde görevden alınmaya çalışıldı sonra ilde becerilemedi bu MYK’ya götürüldü hukuksuz karar ve kongre süreci başlayınca görevden alındı. Buna benzer şekilde Muş, Mardin, Hatay’da birçok ilçede görevden alınmalar oldu. Buna karşı da itiraz süreci vardır. Partimizin iç işleyiş vardır. Bu kadar gündem olmasının sebebi aslında bunun yanlış bir şekilde kamuoyuna servis edilmesi." şeklinde konuştu.

"VİDEONUN NASIL SIZDIĞI ARAŞTIRILIYOR"

Onursal Adıgüzel, gündeme bomba gibi düşen gizli toplantıda Parti Meclisi üyelerin olduğunu söyledi.

Toplantının önceden haber alındığını ve pazar günü Parti Meclisi kararı alındığını ifade eden Adıgüzel, "Zaten o videonun nasıl elde edildiği de başka bir meseledir. Bu konuda bir sızma olduğu kesin gerekli araştırmalar yapılıyor. Görevden almalara karşı itirazlar olur. Parti Meclisi’nde bunlar da değerlendirilir kapalı olarak oylanır bunun içinde Parti Meclisi toplantısı yapılması gerekiyor. Bu toplantı için de katılanların hepsi de hukuku iyi bilen Parti Meclisi üyesi olan arkadaşlarımız. Onlarla birlikte PM’nin toplanması gerektiği ve onun üzerine 13 imzayla bu sağlanabiliyor. 13 imza ile bu başvuruyu Çarşamba günü yapacaktık zaten. Bu önceden haber alınmış demek ki ve artık nasıl bir süreçse Pazar günü PM kararı alındı." ifadelerine yer verdi.

CHP'li Onursal Adıgüzel sözlerine şu ifadelerle devam etti;

"Aslında bugün kamuoyuna duyurulacaktı toplantının amacı PM’ye çağırdığımız. Burada da şu konuşulacaktı. Türkiye’nin 973 ilçesinde kongreler başlamış durumda. Mahallelerde kongreler yapılıyor. Bu kongreler yapılırken il ve ilçe başkanlarını görevden almak doğru bir süreç değil. Bu parti tarihinde de pek görülmüş işler değil. İlçe başkanı yüz kızartıcı suça bulaşmadıysa başka bir sorun olmadıysa. O zaman da istifa etmesi istenir. Partiden görevden almalar olmaz. Ne hikmetse bu dönem birçok il ve ilçelerde bu tür görevden almalar oldu. 1-2 ay önce çok makul bulunan il ve ilçe başkanları bir anda görevden alınmaya başladılar. Bu da yeni bir sürecin sağlıksız yürümesi noktasında sorunlar doğurabilecekti. Bunların tartışılabilmesi için PM çağrısı yapmak için yapılmış bir toplantıdır."

"BAŞARILI CHP İSTİYORUZ"

Toplantıdaki isimlerden CHP'ye ihanetçi çıkmayacağını vurgulayan Onursal Adıgüzel, "Bunları konuşmak kadar doğal bir şey yok" dedi.

Adıgüzel, "Mesele bu süreçlerin demokratik ilerleyebilmesidir. Eğer demokratik ilerleyebilecek süreçlerin önü açılmazsa Örneğin bugün bana bir ihbar gelmiş durumda “Eminönü’nde sabah 6’da mahallede sandık koyacağız” diye çizelge yayımlanmış. Bu çizelgeyi gördüğümüz zaman diyorsunuz ki burada bir aksaklık var. Bu süreçlerin sağlıklı yürüyebilmesi gerekiyor yoksa süreçlerin sonunda işlerin nereye gideceğini tabi CHP örgütü karar verir ama demokratik süreçleri hayata geçirebiliyor musunuz? Herkesin hakkını koruyabiliyor musunuz? Gençlerin, kadınların, partiye yeni katılanların haklarını koruyabiliyor musunuz? Burası çok önemli." ifadeleriyle açıklamalarda bulundu.

İhanet tartışmalarının yersiz olduğunu vurgulayan Adıgüzel sözlerini şu ifadelerle noktaladı;

"Bu toplantının bu kadar gündem olmasına şaşırdım. Bir kere bu toplantıdaki kimseden bu partiye ihanetçi çıkmaz. Bu çok kötü bir dil. Bir çok platformda insanlar tartışıyor. Ben de arkadaşlarımla konuşuyorum. Bu parti meclisine parti içine yönelik bir iş olduğu için burada PM’ye parti yöneticilerini konuşuyoruz. Dışarıda da konuştuğumuz arkadaşlarımız var. Bunları konuşmak kadar doğal bir şey yok. Biz yerel seçimlerde başarılı olan bir CHP istiyoruz. Oradaki eksik bilgiler yanlış anlaşılmaya neden oluyor. Oradaki arkadaşlarımız olağanüstü kurultayla ilgili çalışması yok. Ama tabi olağanüstü kurultay isteyen çeşitli gruplar var. Çok gündem olmuyorlar belki partinin popüler isimleri bir araya gelmediği için. Çeşitli hamleleri var, WhatsApp grupları var biz onları uzaktan izliyoruz ama biz toplantıda olağanüstü kurultay çalışması yapılması söz konusu değil. Toplantının asıl amacı bu sürecin özellikle kurultay kongrelerin sağlık yürüyebilmesi için orada yanlış kararların değerlendirildiği bir PM toplantısını harekete geçirmek. Orada da bu görevden almaların yanlış olduğunu yüksek sesle dile bu çizelgelerin yanlış olduğunu dile getireceğiz. MYK’nın gündemini bilmiyorum."

CHP Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu
CHP'den gizli toplantı hakkında açıklama: Hiyerarşiyi dikkate almayan toplantıları kabul edemeyiz Ekrem İmamoğlu gizli toplantıyı basına sızdıranların peşine düştü Ekrem İmamoğlu gizli toplantıyı basına sızdıranların peşine düştü 'CHP' denilince İmamoğlu alanı terk etti!