Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar yabancı sermaye taahhüdüne Cevdet Yılmaz'dan yanıt: Gerçeklik payı olmayan beyanlar

AK Parti'den Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar yabancı sermaye taahhüdüne yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Cevdet Yılmaz, "Bunlar gerçeklik payı olmayan beyanlardır. Seçimler yaklaşırken oy oranını arttırmak için söylenen laflar. Daha seçim olmadı, sizin bir yetkiniz yok, ülke adına devlet adına yurt dışındaki rant ve finans çevreleriyle hangi yetkiyle görüşüyorsunuz?" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar yabancı sermaye taahhüdüne yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Buket Aydın ile Yüz Yüze programında Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle;

"Bunlar gerçeklik payı olmayan beyanlardır. Seçimler yaklaşırken oy oranını arttırmak için söylenen laflar. Daha seçim olmadı, sizin bir yetkiniz yok, ülke adına devlet adına yurt dışındaki rant ve finans çevreleriyle hangi yetkiyle görüşüyorsunuz? Hangi vasıfla gidip '300 milyar getirdim' diyebiliyor. Finans piyasalarını biz biliyoruz. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne milyarlarca dolar çıkarıp vermez. '300 milyar dolar getireceğim' demek borçlanmak demek. 'Ben Türkiye'nin kaynaklarını verimli kullanamayacağım, cari açığı büyüteceğim, iç kaynakları kullanamayacağım' demek. Ortada ne bir belge, ne bir beyanat var. Afaki bir söz sarf ediyor. Hesaba kitaba uymayan rakamlar bunlar. Bu, genel tavrının güzel bir sembolü. Plansız , programsız, nasıl olsa hesap vermeyeceğim kimseye diyor. Bu, siyasete olan güveni azaltıyor. Biz bunun yerine daha planlı programlı bir siyaset anlayışının ülkeye çok daha faydalı olduğunu belirtmek isteriz.  Halkımız bence bunda gayet iyi bir ayrım yapıyor. Bu iş vaatlerle olmuyor. AK Parti'nin başından itibaren farkı bu oldu. Her vaadin arkasında bir hesap kitap var. Yapamayacağımız şeyi seçim beyannamemize koymayız. AK Parti'nin başından itibaren farkı bu oldu. Her vaadin arkasında bir hesap kitap var. Yapamayacağımız şeyi seçim beyannamemize koymayız."

Erzurum mitingi, Akşener'i hüsrana uğrattı 6'lı masada yeni kriz: 300 milyar dolar Sivas'ta 4,3 şiddetinde deprem Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 41 gül