Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığını kime verdi? İsmail Saymaz canlı yayında ateş püskürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a verdiği 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü gündem oldu. Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren gazeteci İsmail Saymaz, "CHP'ye Spor Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı mı kalacaktı. Ülkeyi nasıl yönetecektin? Merak ediyorum Cumhurbaşkanlığını kime verdi?" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığını kime verdi? İsmail Saymaz canlı yayında ateş püskürdü

Muhalif gazeteci İsmail Saymaz, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'gizli mutabakat' ve '3 bakanlık' itirafları sonrası adeta çılgına döndü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Saymaz, "17 bakanlığın 10'u dağıtıp, Cumhurbaşkanlığı yardımcılıklarını verip ülkeyi nasıl yönetecektin?" ifadeleriyle sert çıktı.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığını kime verdi? İsmail Saymaz canlı yayında ateş püskürdü - Resim : 1

"BENCE ÜMİT ÖZDAĞ DOĞRU SÖYLÜYOR"

Gazeteci Saymaz, gündem olan itirafları yalanlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a değil de Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'a inandığını belirtti.

Sözcü TV'de çarpıcı açıklamalarda bulunan Saymaz, "Sayın Özdağ yaptığı röportajda Kılıçdaroğlu ile yazılı mutabakat yaptığını açıkladı. 7 maddelik bir mutabakat var. İlk 4 madde değişmeyecek gibi tuhaf, CHP'nin vermemesi gereken söze imza attığı bir metin var. Bir siyasi skandal bu. Bir de bundan ayrı olarak 3 tane bakanlık vermişler. Ben bunu 2 diye biliyordum. İçişleri ve TİKA diye biliyordum. Şimdi Özdağ da diyor ki 3 bakanlık. Ben Özdağ'ın doğru söylediğini düşünüyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığını kime verdi? İsmail Saymaz canlı yayında ateş püskürdü - Resim : 2

"CUMHURBAŞKANLIĞINI KİME VERDİ MERAK EDİYORUM"

Kılıçdaroğlu'nun aday olmak için çok fazla taviz verdiğini vurgulayan Saymaz, seçimin kazanılması durumunda ülkeyi kimin yöneteceğini sorguladı.

Sert açıklamalarda bulunan Saymaz, "Ben anlamakta zorlanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olabilmek için 6'lı masadaki her birine kafadan Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, bonus olarak bir bakanlık. Belli bir oyu elde edenlere de bir bakanlık daha verdi. 17 bakanlığın rahatlıkla 8-9'unu aday olabilmek için verdi. Yine aday olabilmek için 39 vekilliği seçilebilecek yerden, seçilemeyecek yerlerden olanlarla 70. Bu paketin dışında Zafer Partisi'ne 3 bakanlık artı MİT'i vermiş. Merak ediyorum Cumhurbaşkanlığını kime verdi." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığını kime verdi? İsmail Saymaz canlı yayında ateş püskürdü - Resim : 3

"CHP'YE SPOR VE KÜLTÜR BAKANLIĞI MI KALACAKTI?"

Gazeteci Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun aday olmak için en önemli bakanlıkları da dağıtıldığını dile getirdi.

Saymaz, "Siz zaten 17 bakanlığın 10'unu dağıtmışsınız. Merak ediyorum Kılıçdaroğlu siz Cumhurbaşkanlığını kime verdiniz. CHP'lilere bakanlık kaldı mı? Bunca dağıtımdan sonra ülkeyi nasıl yönetmeyi düşünüyordunuz. İçişleri Bakanlığı ve MİT'i Ümit Özdağ'a verdiniz, Ekonomi gibi birkaç önemli bakanlık da diğer partilere deniyordu. CHP'lilere sadece Kültür Bakanlığı ve Spor Bakanlığı mı kalıyordu?" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığını kime verdi? İsmail Saymaz canlı yayında ateş püskürdü - Resim : 4

EBRD'den Türkiye ekonomisine destek Arap basınında Erdoğan rüzgarı Dışişleri Bakanlığı'na 50 personel alınacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selman'a Togg