'Kılıçdaroğlu çekip gitmelidir' demişti! CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilk yanıt

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan dönüşü uçakta söylediği 'Kılıçdaroğlu çekip gitmelidir' ifadesine cevap verdi.

'Kılıçdaroğlu çekip gitmelidir' demişti! CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilk yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta "Seçimlerden sonra CHP’de başlayan değişim tartışması devam ediyor. CHP’de bir değişim, bir genel başkan değişimi bekliyor musunuz?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi;

Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14’te olsa, 15’te olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor. Fakat bunda böyle bir şey yok. Bunlar şimdi birbirleriyle koltuk yarışında. Bolu’nun belediye başkanı otobüsün üstüne çıkıyor, oradan koltuk atıyor. Genel merkezin önünde yapıyor bunu ve bu Bolu belediye başkanı. Önce neydi? Milletvekili. Sonra Bolu’ya belediye başkanı. Bundan sonra da bunlar da en ufak bir değişim söz konusu olmaz. Bunların içinden çıkan genel başkanlar yok mu? Var. Şimdi bu genel başkanların her biri de ‘ben meydandayım’ diyor. Birisi gitti milletvekili oldu. Şimdi onun görevi Kılıçdaroğlu’nu savunmak. Genel başkan yardımcısı için sen de ‘istifa etmen lazım’ diyor. CHP, ana muhalefet ne hale geldi? Demokrasi mücadelesinde muhalefet çok çok önemli ama ne yazık ki Türkiye’nin en büyük kaybı, demokrasi mücadelesinde karşısında muhalefet yok, ana muhalefet yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine yönelik ilk açıklama CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.

"ERDOĞAN NEDEN İSTİFA ETMEDİ..."

Partisinin MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak, önceki yerel seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısızlığı olarak göstermeye çalıştı.

Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu defalarca 'Ekranlarda karşıma çıksın' dedi. Cesareti varsa programa çıksın, bir de bunları Genel Başkanımızın yüzüne söylesin, cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediyesi yenilgilerini nereye koyduğunu bu yenilgiden sonra neden istifa etmediğini bir açıklayıversin.
Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde deprem Türkiye'den Kur'an-ı Kerim'e saldırılara karşı hamle ABD gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aslan ve dişi fil muhabbeti