6'lı masa eleştirilerine Kılıçdaroğlu'ndan tepki: İşin felsefesini anlamış değiller

6'lı masa eleştirilerine tepki gösteren Kılıçdaroğlun'dan yeni açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, "6 değil, 16 değil, 26'lı masa kurarım gerekirse. Ne var bunda? Niye eleştiriyorsunuz? İşin felsefesini hâlâ anlamamışlar." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında 6'lı masa ile ilgili eleştirilere yanıt olarak, “Değil 6'lı masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım” ifadelerini kullanmıştı.

"16'LI DA 26'LI DA MASA KURARIM"

Tele1'de 'Gündem Özel' programında konuşan Kılıçdaroğlu, bu sözlerine gelen tepkileri eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

Bu ülkenin aydınlığı için, huzuru için, herkesin kazanacağı bir ortamı yaratmak için 6 değil yeri gelirse 16’lı da 26’lı da masa kurarım. İşin felsefesini anlamış değiller. Demokrasinin ne olduğunu, demokrasiyi savunmak için insanların bir araya gelmesi gerektiğini hala içselleştiremediler. Olaya bireysel pencereden bakıyorlar, ‘ben yoksam hiçbir şey yok demektir’, olmaz. Demokrasi için bir araya geleceğiz. Düne kadar kavga ettik de ne oldu? Cumhuriyet tarihinde ilk kez birbirinin rakibi olan partiler bir araya geldiler, demokrasiyi savundular.



Kılıçdaroğlu kendisi ile çelişti: Biz tek adam partisi değiliz PawGuards'ın yöneticisi gözaltına alındı Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması: Görevine devam edecek 4 terörist daha teslim oldu