'Ben rakam adamıyım' diyen Kılıçdaroğlu'nun gafı, vatandaşları şaşırttı

Muğla'da millet buluşmasında halka seslenen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında gençlere, ev hanımlarına seslenirken, yeni bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de sığınmacı sayısını 3 bin 600 olarak açıkladı, üstüne bu gafının farkında varmayıp sözlerini iki defa tekrarladı.

'Ben rakam adamıyım' diyen Kılıçdaroğlu'nun gafı, vatandaşları şaşırttı

Muğla’da millet buluşmasında halka seslenen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında sığınmacı konusuna değindi.

Dünkü videosunda "Ben rakam insanıyım, rakama bakarım kararı veririm" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, bugünkü konuşmasında Türkiye'deki sığınmacı konusuna değinirken, 3 bin 600 sığınmacıdan söz etmesi dikkatleri çekti. Yaptığı gafın farkına varmayan Kılıçdaroğlu, sözlerini iki kez daha tekrarladı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

3 bin 600 göçmenimiz var. Yani 3 bin 600 sığınmacımız var. Bizler yetki verdiğiniz zaman en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye geri göndereceğiz. Yani yollayacağız Suriye’ye. Kaç yıldır ev sahipliği yapıyoruz. Eyvallah. Ama artık yeter. Onlar kendi ülkelerinde daha mutlu olurlar. Irkçılık yapmadan onların yollarını, köylerini okullarını, evlerini kreşlerini AB fonları ile yapacağız. Bizim müteahhitlerimiz yapacak. Götüreceğiz yerleştireceğiz oraya. Dolayısı ile bizim gençlerimiz iş, güç sahili olacak. Bizim gençlerimiz çalışacak

Kaynak: İHA

Malatya'da 3 katlı bina çöktü! 1 ölü SON DAKİKA! AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na çirkin saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan: İYİ Parti cami ile kilise arasında kalmış Kahramanmaraş'ta korkutan deprem!