Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 62 yıl önce darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'in kabrini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da gerçekleştirdiği üye kabul töreninde salondaki başörtülüler dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni

Türk tarihinin kara günlerinden biri olan 27 Mayıs 1960 darbesini dönemin Başbakanı Adnan Medres'in idam edilmesi izlemişti. 17 Eylül'deki kara lekenin ardından geçen 62 yılın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhum Başbakan Adnan Menderes'in kabrini ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni - Resim : 1

ÇİÇEK BIRAKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in anıt mezarlarını ziyaret etti.

Beraberinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li Canan Kaftancıoğlu ile Topkapı'daki anıt mezara gelen Kılıçdaroğlu, idam edilişlerinin 62. yılında merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın anıt mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni - Resim : 2

Ziyaret sırasında Menderes, Zorlu ve Polatkan için dua edildi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Menderes'in özel kalem müdürlüğünü yapan gazeteci Mustafa Şevket Tarı ile bir süre sohbet etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni - Resim : 3

ÜYE KATILIM TÖRENİNDEKİ BAŞÖRTÜLÜLER DİKKAT ÇEKTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul'da üye katılım töreninde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni - Resim : 4

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ten bugüne kadar gelen bütün CHP genel başkanlarına bakın, hepsi siyasettedir, hepsi çok önemli görevler yapmıştır. Başbakanlık yapan da vardır, bakanlık yapan da vardır ama hiçbirinin zenginleştiğini göremezsiniz. Tam tersine hepimiz topluma hizmet etmeyi temel şiar edinmişizdir." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adnan Menderes'in kabrine ziyaret! İstanbul'da yeni üye töreni - Resim : 5

Kılıçdaroğlu, Şişli'deki Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen üye katılım törenindeki konuşmasında, CHP'li olmak için önce adaletli olmak gerektiğini belirterek adaletsiz dünyanın büyük sorunlar yarattığını ifade etti.

Adalet isteyen herkesin yanında olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, adaletsizlik, haksızlık karşısında hak ve hukuku savunurken kişinin kimliğini, inancını, yaşam tarzını sorgulamadan yanında olacaklarını belirtti.

Türk cerrahlar robotik kalp ameliyatı yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes, Zorlu ve Polatkan için mesaj İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum mitinginde taşlı saldırıya dava! 28 kişi yargılanacak Bakan Yerlikaya Menderes'i Anma törenine katıldı