Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması: İstanbul'u kazanır, şikayet etmeyin dedim etmiyorlar

Seçimlerdeki ağır yenilginin ardından CHP içerisinde değişim yankıları hız kesmeden devam ediyor. Yerel seçimlerin de yaklaşmasıyla gerek 'ittifak' soruları gerekse 'parti içi değişim' gündemdeki yerini koruyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası beklenirken Kılıçdaroğlu'ndan yerine aday olmak isteyen İmamoğlu açıklaması geldi. Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u kazanır. Şikayet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz dedim. Öyle yapıyorlar." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması: İstanbul'u kazanır, şikayet etmeyin dedim etmiyorlar

Seçimlerdeki yenilginin ardından CHP'de değişim yankıları sürerken, gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine aday olacak isimlere çevrildi.

Yaptığı 'değişim' atılımlarıyla ve düzenlediği toplantılarla sıklıkla gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önü bir kez daha Kılıçdaroğlu tarafından kesildi.

Halk TV'de Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimler hakkında yaptığı açıklamalar ile İmamoğlu'nun adaylık hayallerini baltaladı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara'da aday göstereceği isimler hakkında “Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘şikayet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz’ dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu,) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine ne kadar kaynak ayrıldı? Şengör'ün İstanbul'u terk etmesine Naci Görür ne dedi? Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: 4 terörist etkisiz Firari FETÖ'cü 7 yıl sonra Ankara'da yakalandı