Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez deprem bölgesine gitti

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Malatya'da depremden etkilenen sanayici ve esnaflarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ziyaretleri sonrasında açıklamalarda bulundu. Depremzedelerin sorunlarını dile getiren Kılıçdaroğlu, iş insanlarından belli bir süre vergi alınmaması gerektiği konusunda hükümete çağrıda bulundu. "Biz bunu taahhüt ediyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, hükümet bizden önce yaparsa "Memnun oluruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez deprem bölgesine gitti

Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş Malatya'da depremden etkilenen sanayici ve esnaflarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, sonrasında basın açıklaması yaptı.

"VERGİDE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILSIN"
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Depremden sonra Malatya'ya ikinci gelişim. İş dünyasından kişilerle bir araya geldik. Vergi konusunda kendilerine pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Malatya dışına, deprem bölgesi dışına çıkan iş insanları var. KOSGEB'in bir çalışma yapması gerekiyor bu kişiler için. Endişeleri var ben de bunları buradan dillendiriyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, Allah nasip eder kazanırsak, görecekler. Bu bölgede belli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmamasını sağlayacağız. 

"SEÇİLİRSEK BİZ YAPACAĞIZ"
Biz bunu taahhüt ediyoruz ama hükümete bunun çağrısını yapmak da benim görevim. Onlar daha önce yaparlarsa memnun oluruz.

ESNAFIN ELİNDE KALAN ÜRÜNLER İÇİN ÇAĞRI
İkinci bir konu kırsalda büyük sorunlar var. Elde kalan ürünler var. Süt üreticileri ürünlerini, kayısı üreticileri ürünlerini satamıyor. Et ve süt kurumlarına sesleniyorum. Yaraların bir an önce sarılması lazım.

"KONTEYNER SATANLAR HABER VERSİN, DERHAL ALACAĞIZ"
Konteyner sorunu da var. Kim konteyner üretiyor ve satıyorsa bize haber versinler. Derhal satın alacağız. 

Esnafta son derece sıkıntıda. Onların bakanlardan esnaf kefaretten aldığı krediler var. Faizlerin silinmesi gerekiyor. Bunları dile getirdiler. Biz de kendi düşüncelerimizi paylaştık."

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarından Cerrahpaşa protestosu! Hasar tespit için son tarih 31 Mart Türkiye 14 Mayıs'ta seçime gidiyor Nefesler tutuldu! Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi herkesin gözü orada... Bakanlar istifa edecek mi?