Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı? Son noktayı Bülent Kuşoğlu koydu

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde 6'lı masanın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sandıklardan yenilgiyle ayrılmasının ardından partisinde hareketli günler yaşanıyor. Kılıçdaroğlu, 'değişim' çağrılarına kulak tıkarken, gerçekleştirilecek kurultayda yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili flaş açıklama geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığına aday olacak mı? Son noktayı Bülent Kuşoğlu koydu

Türkiye tarihi seçimleri geride bırakırken, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir kez daha yenilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallantıda. Alınan yenilgi sonrası parti içinde değişim sesleri yükselirken, Kılıçdaroğlu kendisi hariç tüm MYK üyelerini değiştirdi.

Ekrem İmamoğlu seçim sonrası değişim sözleri kullanırken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel de genel başkanlığa adaylığını açıkladı.

Hareketli günlerin yaşandığı CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Sözcü TV'de Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Kuşoğlu, CHP'de yapılması planlanan kurultaya ilişkin olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon yayınında, 'Kurultayda aday mısınız?' sorusuna yanıt vererek, "Aday olmam, aday gösterilirim" ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ilişkin konuşan Kuşoğlu, şunları kaydetti:

"(Kılıçdaroğlu'nu) Partiden bir kesim muhakkak aday gösterecektir. Geçmişte de öyle oldu. Aday göstereceğiz ama Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu yarış çok adil bir şekilde yapılır."

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde, Sözcü TV'de canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"CHP'de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık. Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Kurultayda gidip de 'Ben adayım' demem. Ama getirip işi yine kişiye getiriyoruz. Değişim olmayan bir hayat var mı? Hayatın her alanında değişim var. Partinin yetkili organları kimin aday olup olmayacağına karar verecektir. Bu partide herkes gelip genel başkanlığa aday olabilir. Ben kurultay kararı aldım, gelsin aday olacaklar çalışsın."

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı Azerbaycan ziyareti sonrası ilk mesaj Buket Aydın: Kılıçdaroğlu ülkede Kurtuluş Savaşı atmosferi yarattı Portakal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Cesaretin varsa isim verirsin