İmamoğlu krizi büyüyor! Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelecekler

Millet İttifakı'nın seçimleri kaybetmesinin ardından CHP içerisinde değişim çağrısı başlatan Ekrem İmamoğlu'nun 'gizli' toplantısının basına sızdırılması sonrası parti içerisindeki kriz gittikçe büyüyor. CHP Genel Merkezi'nden İmamoğlu'na tepkiler gelirken, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Temmuz Pazar günü Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdığı ve İmamoğlu ile yüz yüze gelecekleri iddia edildi.

İmamoğlu krizi büyüyor!  Kılıçdaroğlu ile karşı karşıya gelecekler

14 Mayıs seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerek parti içerisinden gerekse halktan gelen 'değişim' çağrıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu'nun girişimleriyle adeta bambaşka bir boyuta ulaştı.

'GİZLİ' TOPLANTISI TEPKİ TOPLADI

İmamoğlu'nun ilk başta bir web site açması ardından ise partililerle kapalı kapılar ardından görüşmelerinin ardından CHP'nin önde gelen isimleri ile online olarak gerçekleştirdiği 'gizli' toplantının basına sızdırılması büyük tepki topladı.

PARTİ SÖZCÜSÜ SERT İFADELER KULLANDI

Söz konusu görüntülerin sızdırılmasının ardından düzenlenen CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olağanüstü toplantısının bitiminde kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, konuya ilişkin "Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da dikkate almayız. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte de partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Partimizin genel başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu 100 yıllık CHP gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır, bunu da yapacaktır." ifadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILACAK

Yaşanan krizin ardından CHP yönetiminin Parti Meclisi'ni 23 Temmuz Pazar günü saat 13.00'te toplantıya çağırdığı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla başlayacağı belirtilen toplantıda parti içi ve ekonomik gelişmelerin ve kongre sürecinin ele alınacağı öğrenildi.

KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Halk TV'de detaylara ilişin konuşan Gazete Duvar Muhabiri Serkan Alan, "Toplantıda Ekrem İmamoğlu dahil belediye başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşması bekleniyor." dedi.

BAE'den Türkiye açıklaması Bakan Şimşek: BAE'ye destekleri için minnettarız Hakkari’de 2 kişi buzul kırılması sonucu hayatını kaybetti 50,7 milyar dolarlık anlaşma