Kazakistan'da KGAÖ Barış Güçlerinin 'Sarsılmaz Kardeşlik-2024' Tatbikatı Başladı

Kazakistan'da KGAÖ üyesi ülkeler 'Sarsılmaz Kardeşlik-2024' tatbikatında bir araya geldi.

Kazakistan'da KGAÖ Barış Güçlerinin 'Sarsılmaz Kardeşlik-2024' Tatbikatı Başladı

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ülkeler; Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan, Kazakistan'da düzenlenen "Sarsılmaz Kardeşlik-2024" tatbikatında 2 binden fazla askerle bir araya geldi.

Açılış Töreni ve Açıklamalar

Kazakistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, tatbikatın açılış töreni Almatı bölgesindeki "Bereg" poligonunda gerçekleştirildi. Kazakistan Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Sultan Kamaletdinov, törendeki konuşmasında küresel istikrarsızlığa dikkat çekerek, "Tatbikat sırasında KGAÖ Barış Güçleri, barışı koruma görevleri gerçekleştirecek." dedi.

İstikrarsızlık ve Tehditler

KGAÖ Genel Sekreter Yardımcısı Taalatbek Masadıkov, Orta Asya’nın küresel askeri-siyasi dengelerde önemli bir merkez haline geldiğini belirtti. Masadıkov, "Bölgenin zengin doğal kaynakları ve lojistik potansiyeli, radikal aşırıcılık ve terör tehdidinin artmasına neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Deneyim ve Katılımcılar

KGAÖ Barış Gücü Başkanı Birinci Yardımcısı Hasan Kaloev, KGAÖ üyesi ülkelerin 25 yıldan fazla barışı koruma deneyimine sahip olduğunun altını çizdi. Kazakistan Hava Kuvvetleri Komutanı ve Tümgeneral Almaz Jumakeyev’in liderliğinde yürütülen tatbikatta, 500 zırhlı araç, Mİ-17 ve Mİ-18 helikopterleri, II-76 ve Si-295 uçakları ile insansız hava araçları kullanılıyor. Tatbikatta KGAÖ'nün diğer üyesi Ermenistan ise yer almıyor.

Kazakistan’da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ülkeler Rusya, Belarus, Kazakistan...

Kazakistan’da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ülkeler Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dan 2 binden fazla askerin katıldığı “Sarsılmaz Kardeşlik-2024” tatbikatı başladı. Almatı bölgesindeki “Bereg” poligonunda, tatbikatın resmî açılış töreni düzenlendi.

Diyanet Başkanı Erbaş Kazakistan'a Gitti Bartın’daki çevre kirliliğinin cezası kesildi CHP Cumhurbaşkanı'nı ayakta karşıladı Yeni Yasama Yılı Açılışı'nda Erdoğan'dan önemli mesajlar