'Karadeniz'in Nene Hatunları' depremzedeler için harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 şehri etkileyen depremler sebebiyle ülke genelinden bölgeye yardımlar devam ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kadınlar da kıyafet, yiyecek benzeri gereksinimleri yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne veriyor. Yardım duyarlılığını yansıtan görselleri sosyal medyadan paylaşanlar, özellikle yaşlı kadınlara ‘Nene Hatun’ benzetmesi yapıyor.

'Karadeniz'in Nene Hatunları' depremzedeler için harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen yıkıcı depremlerin akabinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nden Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt’ta yardım seferberliği devam ediyor.

'Karadeniz'in Nene Hatunları' depremzedeler için harekete geçti! - Resim : 1

Yardım toplayanlar, soğuk hava şartlarıyla mücadele eden depremzedelere kışlık giyecek, battaniye, elektrikli ısıtıcı, yatak, bebek maması gibi ihtiyaç malzemelerini bölge illerinde valilik koordinasyonunda oluşturulan ‘Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne teslim ediyor. Karadeniz Bölgesi’nde kadınlar da kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçları yükledikleri çuvalları sırtlarında taşıyarak merkeze ulaştırıyor.

'Karadeniz'in Nene Hatunları' depremzedeler için harekete geçti! - Resim : 2

NENE HATUNLAR GÖREVDE
Yardım duyarlılığını yansıtan fotoğrafları sosyal medyadan paylaşanlar, özellikle yaşlı kadınlara ‘Nene Hatun’ benzetmesinde bulunuyor.

'Karadeniz'in Nene Hatunları' depremzedeler için harekete geçti! - Resim : 3

10 ilde 77 sahra hastanesi kuruldu TWITTER'A NE OLDU? Deprem bölgesinde koruyucu aile olmak isteyenler il müdürlüklerine başvurabilecekler! Depremden etkilenen şehirlerde 77 sahra hastanesi kuruldu