Karadeniz'de yıkıcı deprem tehlikesi! Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan uyarı

Karadeniz'de 2012 yılında meydana gelen depremi hatırlatan Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Rize, Trabzon ve Ordu illeri için uyarılarda bulundu. Bektaş, "Uzakta olan depremler bile fokuslama nedeniyle sahil illerinde beklenenden daha fazla yıkıcılık yapabilecektir." dedi.

Karadeniz'de yıkıcı deprem tehlikesi! Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan uyarı
  • Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Karadeniz Bölgesi için korkutan uyarı geldi.
  • Rize, Trabzon ve Ordu illerini işaret eden Bektaş, tedbirli olunması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.
  • Uzman isim, depremin kaynağından uzak mesafede olsa da enerji transferinin faylar üzerinde odaklanmasıyla birlikte yıkıcılığın da artabileceğini ifade etti.

YIKICILIĞI DAHA FAZLA OLACAK

  • Trabzon fay hattı üzerinde 2012 yılında meydana gelen depremi hatırlatan Bektaş, 5,6 büyüklüğündeki depremin kırılma doğrultusunda bulunan artçıların enerjisi Trabzon'un üzerine odaklandığını söyledi.
  • Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamaların devamında, Kuzeydoğu doğrultusunda Rize, Trabzon ve Ordu fayları ile Kuzeybatı doğrultulu Orta Karadeniz Faylarını işaret ederek, "Üzerindeki uzakta olan depremler bile fokuslama nedeniyle sahil illerinde beklenenden daha fazla yıkıcılık yapabilecektir." ifadelerini kullandı.

Altınok seçim çalışmalarına başladı! 'Ya Bismillah' paylaşımı Murat Kurum'dan İBB çalışanlarına vaat 10 bin dekar arazi sular altında kaldı DEM Partili vekilden PKK kanalında CHP itirafı